Powered by

Ένα εκατ. επιχειρήσεις στήριξαν τα ευρωπαϊκά ταμεία

Τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων και Επενδυτικών Ταμείων για την περίοδο 2014-2020 είχαν δεσμευτεί σε συγκεκριμένα έργα, ως τον Οκτώβριο του 2018 και μέχρι το τέλος του 2017, 1 εκατομμύριο επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων 74.000 νεοσύστατων επιχειρήσεων, είχαν λάβει υποστήριξη για την επέκταση, την καινοτομία, την εκκίνηση νέων προϊόντων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Κομισιόν. 

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν και η Επίτροπος Κρέτσου, συνολικά, έχουν επιλεγεί 1,7 εκατομμύρια επενδυτικά σχέδια για τη στήριξη της ΕΕ σε όλη την Ευρώπη, πέραν των 2,7 εκατομμυρίων δικαιούχων στο πλαίσιο προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.

Επιπλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ταμεία επενδύσεων συνέβαλαν "στη θεραπεία των ουλών της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης", όπως αναφέρει η Κομισιόν. Μέχρι το τέλος του 2017, 15,3 εκατομμύρια άνθρωποι - διπλασιασμένοι από το προηγούμενο έτος - έχουν λάβει υποστήριξη στην εύρεση εργασίας ή στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. 42,5 εκατομμύρια πολίτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα, τέλος, με τις δεσμεύσεις της ΕΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας του Παρισιού, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ταμεία επενδύσεων υποστηρίζουν τη στροφή προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 330.000 νοικοκυριά επωφελούνται ήδη από εργασίες ανακαίνισης με ενεργειακή απόδοση χρηματοδοτούμενες από την ΕΕ με πάνω από 3 τεραβάτ / ώρα ενέργειας, που ισοδυναμεί με καύση περίπου 370.000 τόνων άνθρακα, εξοικονομούνται χάρη στις βελτιώσεις ενεργειακής απόδοσης που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στα δημόσια κτίρια.

Ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν σημείωσε μάλιστα ότι η έκθεση δείχνει ότι τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία και ταμεία επενδύσεων "βοηθούν να επιτύχουμε τους στόχους μας για την ανάπτυξη και την απασχόληση σε ενωσιακούς τομείς όπως η έρευνα και η καινοτομία καθώς και η μετάβαση προς μια κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα" και πως η πρόοδος που σημειώνεται δείχνει σαφώς την προστιθέμενη αξία των διαρθρωτικών ταμείων τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο φως από Μακρόν για έξτρα φόρο στις μεγάλες εταιρείες
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα