Τράπεζα Κύπρου: Στην παγκόσμια οικογένεια των SWIFT πληρωμών

Η Τράπεζα Κύπρου, ο μεγαλύτερος τραπεζικός και χρηματοπιστωτικός όμιλος στην Κύπρο, έγινε η πρώτη τράπεζα της χώρας που θα εγγραφεί στην υπηρεσία SWIFT για τις παγκόσμιες πληρωμές (gpi).

Με την υπηρεσία SWIFT gpi, η Τράπεζα Κύπρου θα είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της μια γρήγορη υπηρεσία διασυνοριακών πληρωμών - με παρακολούθηση πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και διαφάνεια σχετικά με τα τραπεζικά τέλη και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ανταποκρινόμενη στις ταχείες τεχνολογικές εξελίξεις που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, η Τράπεζα Κύπρου έθεσε ως προτεραιότητά της την υλοποίηση ψηφιακών προϊόντων και εφαρμογών. Η υιοθέτηση του SWIFT gpi αποτελεί μέρος αυτού του πλαισίου. Στόχος της Τράπεζας Κύπρου είναι να αυξήσει την εμπλοκή των Κυπρίων με τις online υπηρεσίες, προσφέροντάς τους γρήγορες και πρακτικές λύσεις.

Η ευρεία υιοθέτηση του SWIFT gpi οφείλεται στη ζήτηση για ταχύτερη και διαφανέστερη διασυνοριακή υπηρεσία πληρωμών. Σχεδόν οι μισές πληρωμές gpi πιστώνονται εντός 30 λεπτών, πολλές μέσα σε δευτερόλεπτα - και σχεδόν 100% μέσα σε 24 ώρες. Η υπηρεσία επιτρέπει ακόμα στους τελικούς πελάτες να παρακολουθούν την κατάσταση των πληρωμών τους από άκρο σε άκρο και παρέχει ένα πρωτοφανές επίπεδο προβολής σε κάθε πληρωμή - συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για κάθε τράπεζα στην αλυσίδα πληρωμών και τυχόν αμοιβών που έχουν αφαιρεθεί.

Από το 2017, η υπηρεσία SWIFT gpi σημείωσε ταχεία ανάκαμψη, καθώς πάνω από 300 τράπεζες και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών παγκοσμίως εγγράφηκαν τώρα, συμπεριλαμβανομένων 49 από τις 50 πρώτες τράπεζες της SWIFT.

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP