powered by

Ενημέρωση από Τράπεζα Κύπρου για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας 2018

Η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company (μαζί με την Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ, η «Τράπεζα», και τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα»), σημειώνει τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβηη Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σχετικά με τις πληροφορίες της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας (EU-Wide Transparency Exercise) 2018 και την εκπλήρωση της απόφασης του Συμβουλίου Εποπτών ΕΑΤ. 

Τα αποτελέσματα της άσκησης που σχετίζονται με το Συγκρότημα βρίσκονται στα παραρτήματα στην ιστοσελίδα της ΕΑΤ. 

Γενικές πληροφορίες για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας 2018 
Το Συμβούλιο Εποπτών της ΕΑΤ, κατά τις συνεδριάσεις τους τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο 2018, ενέκρινε το πακέτο για την Πανευρωπαϊκή Άσκηση Διαφάνειας 2018, η οποία από το 2016 διεξάγεται σε ετήσια βάση και θα δημοσιεύεται μαζί με την Έκθεση Αξιολόγησης Κινδύνων («ΕΑΚ») (Risk Assessment Report). 

Η ετήσια άσκηση διαφάνειας θα βασίζεται μόνο στην πληροφόρηση υπό τη μορφή και το πεδίο εφαρμογής του εποπτικού πλαισίου αναφοράς FINREP/COREP για να εξασφαλίσει ένα επαρκές και κατάλληλο επίπεδο πληροφόρησης στο επενδυτικό κοινό. 

Οι πίνακες συμπληρώθηκαν κεντρικά από την ΕΑΤ και στάληκαν μετέπειτα για επιβεβαίωση από τις τράπεζες και τους επόπτες. Οι τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να προβούν σε διορθώσεις και να επανα-υποβάλουν τη διορθωμένη πληροφόρηση μέσω των συνήθων εποπτικών καναλιών αναφοράς.

Δειτε Επισης

Οι προτάσεις του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας για το συνταξιοδοτικό-Έκκληση για αλλαγή
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου: Νέα εποχή στους εμπορικούς, επενδυτικούς και οικονομικούς δεσμούς
Ανοίγει η Μακαρίου...Οι νέες ρυθμίσεις με την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκωσίας
17α IN Business Awards: Δείτε πλάνα από την εντυπωσιακή τελετή απονομής των 17ων IN Business Awards(video)
17α IN Business Awards: Απένειμε βραβεία, εξήρε την προσφορά του επιχειρείν ο πολιτικός κόσμος (vid)
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες