Powered by

Έφεση στην απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για συντάξεις

Την άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μείωση των απολαβών των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, αποφάσισαν Υπουργείο Οικονομικών και Νομική Υπηρεσία.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Νομική Υπηρεσία θα ζητήσει την αναστολή της απόφασης για επιστροφή των αποκοπών, που βάσει εκτιμήσεων, θα στοιχίσουν στο κράτος μεταξύ €30 και €40 εκατομμυρίων ετησίως.
 
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης και ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΟΙΚ Χρίστος Πατσαλίδης.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Δικαστήριο με απόφασή του στις 27 Νοεμβρίου έκρινε ως αντισυνταγματική τη μείωση των απολαβών των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημοσίου τομέα. Στο Διοικητικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 115 συνταξιούχοι που εργάζονταν στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
 
Η μείωση των συντάξεων τέθηκε σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2012 στις απολαβές των συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τον περί της μείωσης των απολαβών και των συντάξεων των αξιωματούχων, εργοδοτουμένων και συνταξιούχων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα νόμου του 2012 έως 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες