Powered by

Στην Eurobank έναντι €75 εκ. η Piraeus Bank Bulgaria

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. («Eurobank») γνωστοποιεί τη συμφωνία της με την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Τράπεζα Πειραιώς») για τη μεταβίβαση της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία, Piraeus Bank Bulgaria AD («PBB»), στη θυγατρική της Eurobank στη Βουλγαρία, Eurobank Bulgaria AD («Postbank») («Συναλλαγή»).
 
Η PBB με στοιχεία Σεπτεμβρίου 2018 διαθέτει σύνολο ενεργητικού €1,7 δισ., συνολικά δάνεια €820 εκ. και καταθέσεις ύψους €1,3 δισ. Διαθέτει δίκτυο 70 καταστημάτων και απασχολεί περισσότερους από 900 εργαζόμενους. Δραστηριοποιείται στη λιανική και κυρίως στην εταιρική τραπεζική.
 
Μετά την εξαγορά η Postbank ενισχύει σημαντικά τη θέση της στη Βουλγαρική τραπεζική αγορά με μερίδιο αγοράς άνω του 10%, κατέχοντας την 3η θέση βάσει συνολικών δανείων. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Postbank θα διαθέτει σύνολο ενεργητικού άνω των €5 δισ., ίδια κεφάλαια άνω των €600 εκ. και μετά την πλήρη υλοποίηση των προσδοκώμενων συνεργειών τα αποτελέσματα προ προβλέψεων (PPI) αναμένεται να ανέρχονται σε €150 εκ. και τα καθαρά αποτελέσματα να ξεπερνούν τα €70 εκ. H Postbank μετά την εξαγορά θα συνεχίσει να διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και ισχυρή ρευστότητα.
 
Η Συναλλαγή, το τίμημα της οποίας ανέρχεται σε €75 εκ., κατά την ολοκλήρωσή της εκτιμάται πως θα έχει οριακή επίπτωση -14 μονάδες βάσης στα κεφάλαια της Eurobank, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις συνέργειες, η επίπτωση αναμένεται να είναι θετική.
 
Ο κ. Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς όσον αφορά στην απόκτηση της PBB από τη θυγατρική μας στη Βουλγαρία, Postbank. Η απόκτηση της PBB συνάδει με τη στρατηγική της Eurobank να εστιάσει στην ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων σε αγορές που έχει αναγνωρίσει ως βασικές, μεταξύ των οποίων και η Βουλγαρική. Η Eurobank Βουλγαρίας θα είναι πλέον η 3η μεγαλύτερη τράπεζα τη χώρας μετά την εξαγορά. Στόχος μας είναι η ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και καταθετών μας, η ενίσχυση μέσω χρηματοδοτήσεων της Βουλγαρικής οικονομίας και επιπλέον η ενίσχυση και στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη γείτονα χώρα.
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους από την Τράπεζα Πειραιώς για την άψογη συνεργασία ως προς την επίτευξη της συμφωνίας και να καλωσορίσουμε στον όμιλό μας τους νέους συναδέλφους της PBB.»
 
Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019.
 
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Eurobank για τη Συναλλαγή ήταν η Barclays Bank PLC, μέσω της Επενδυτικής της Τράπεζας και νομικοί σύμβουλοι η Milbank, Tweed, Hadley & McCloy LLP και η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες. 

Δειτε Επισης

Τριπλάσιο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα σε σχέση με Ε.Ε.
Morgan Stanley: H Ελλάδα συνεχίζει μια σταθερή πορεία ανάπτυξης-«Αγκάθι» το real estate
Σταθερό το θετικό κλίμα στα ελληνικά ομόλογα-Κάτω από το 0,8% το spread με τα γερμανικά
Ανοίγουν και κατάσχουν τις θυρίδες: Πώς το ελληνικό Δημόσιο θα αρπάζει τη λεία των παρανόμων
Αναβάθμιση προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές από Fitch-Επιβεβαίωση αξιολόγησης στη βαθμίδα ΒΒΒ-
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 5,16 δις στο 4μηνο-7% πάνω από τον στόχο τα έσοδα από φόρους
Eurostat: Οι Έλληνες εργάστηκαν τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως στην Ε.Ε. το 2024 (γραφήματα)
Διπλό crash test για Ελλάδα-Στο μικροσκόπιο Fitch και Κομισιόν
Κυκλάδες: Ποιος είναι το «σιωπηλό διαμάντι» που λατρεύουν οι Βρετανοί τουρίστες
Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο