Powered by

Αρνητικό σερί στο ΧΑΚ

Αρνητικά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, έκλεισε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 66,35 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,09%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πτώση, σε ποσοστό 0,10%, κλείνοντας στις 39,73 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε σε μόλις €22.569.
 
Αναφορικά με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, κέρδη σημειώνει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,05% και οι Επενδυτικές 0,39%.

Απώλειες παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,37% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,20%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €7.205 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,70). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €5.659 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,56), της Salamis Tours με €3.725 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,60), της KEO με €2.692 (πτώση 8,59% - τιμή κλεισίματος €1,17) και της Atlantic Insurance με €1.414 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,36).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 23.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή 200 Ομολόγων της εταιρείας INZHSYSTEMS LTD σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.
 
Αναφέρει ότι η εταιρεία INZHSYSTEMS LTD με την έκδοση και την εισαγωγή των Ομολόγων στο ΧΑΚ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ρωσία, το οποίο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία LLC InzhSistemy, μία εταιρεία παροχής ενέργειας, η οποία ειδικεύεται σε έργα που αφορούν την μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης π.χ αφαίρεση παλαιών και εγκατάσταση νέων λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας κτλ.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018.

Το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Τετάρτη
Παρουσιάστηκαν σε Βρετανούς επενδυτές οι ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες
Έπεσαν οι υπογραφές με το Υπερταμείο της Ελλάδας για το λιμάνι και την μαρίνα Λάρνακας-Τι προβλέπει η συμφωνία
Τα πεζούνια... βαποράκια, οι «Εσκομπάρ» των Forex και οι «ανακαλύψεις» Φαίδωνα για την Λατινική Αμερική
Το σχέδιο δράσης της Κυβέρνησης για ώθηση στις εξαγορές και συγχωνεύσεις ΜμΕ-Πλάνο τριετίας σε τρεις άξονες
Στέλιος Γαβριήλ: Συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας των κατασκευών με συνεργασία επαγγελματιών και φορέων
Νίκος Χριστοδουλίδης: Αιτήματα από ομάδες άλλων χωρών για αξιοποίηση του «Σπύρος Κυπριανού» επί πληρωμή
Τρίποντο από ΕΚΟ Κύπρου...Main Event Sponsor και στην κορυφαία βαθμίδα των χορηγών του FIBA EuroBasket 2025
Πιο απαραίτητη από ποτέ η υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών και σύγχρονων υποδομών στις επιχειρήσεις
Συνεχίζει ανοδικά παρά την επιβράδυνση ο ΣΠΟΔ-Τι συνέβαλε στην ενίσχυσή του τον Μάιο