G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP

Το όνομα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos είναι το ακρώνυμο από τα ονόματα των τριών αδελφών Γιώργου, Άρη και Πέτρου Βασιλόπουλου. Τα τρία αδέλφια εισήλθαν στην κυπριακή επιχειρηματική αγορά μέσα από δραστηριότητες στα Ναυτιλιακά. Τα τελευταία τρία χρόνια εντάχθηκαν στην διευθυντική ομάδα του Ομίλου η Στάλω και ο Ανδρέας Βασιλόπουλος με την αποπεράτωση των σπουδών τους και αποτελούν σημαντικές προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό του Ομίλου.
 
Το όραμα του Ομίλου ανέκαθεν εδράζετο στην εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής/εμπορικής κοινότητας, παρέχοντας πολλές συναφείς υπηρεσίες στους τομείς των Logistics των Χρηματοοικονομικών αλλά και στον κλάδο της Φιλοξενίας και του Καταναλωτή, που ανταποκρίνονται σε όλα τα μεγέθη των επιχειρήσεων (μικρές, μεσαίες, μεγάλες, πολυεθνικές), κάτω από την ίδια στέγη σαν «one-stop-shop». Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επιλέγουν το  «one-stop-shop» και αυτό διαμορφώνει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά.

Μέσα από συνεχή ανάπτυξη, ο Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos σήμερα κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 25 οργανισμών στην Κύπρο με τζίρο που ανέρχεται σε περισσότερα από 50 εκατομμύρια, ενώ είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Επίσης, εργοδοτεί πάνω από 1000 άτομα προσωπικό και δραστηριοποιείται μέσω ενός δικτύου που αποτελείται από 3000 γραφεία/συνεργάτες/σημεία πώλησης σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ολλανδία,  Λουξεμβούργο και Ισραήλ. Στρατηγικός στόχος του Ομίλου είναι η επέκταση, μέσω συνεργασιών και κοινοπραξιών με τις  πιο αξιόπιστες εταιρείες στον κλάδο τους.
 
ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

Η ανάπτυξη και η προσθήκη νέων υπηρεσιών αποτελούν τα βασικά στοιχεία του DNA του Ομίλου. Ο Όμιλος συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα στο συνεχές διαφοροποιημένο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, θέτοντας στέρεες βάσεις. Πρόσφατα ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε συμφωνία με την UPS,  με δίκτυο που εκτείνεται σε 220 χώρες και γεωγραφικές περιοχές σε όλο τον πλανήτη, προσφέροντας διεθνείς εισερχόμενες και εξερχόμενες ταχυμεταφορές, προσδίδοντας πολλαπλά πλεονεκτήματα στον όμιλο και στους συνεργάτες μας. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη υπηρεσία τοπικών ταχυμεταφορών AKIS EXPRESS (100 σημεία παγκύπρια), ο Όμιλος ενισχύεται πολλαπλασιαστικά στις τοπικές και τις διεθνείς ταχυμεταφορές.

Ομολογουμένως συνεχίζονται οι μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των Logistics, πρωτοπορώντας και εδραιώνοντας την ηγετική θέση ως 3PL(Third party logistics). Tο σύστημα Logistics, το οποίο έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, αποδίδει αποτελεσματικά, με συνεχή αύξηση όγκου και πελατολογίου. Η γκάμα των πελατών αφορά διάφορα είδη/προϊόντα, αλλά κατά κύριο λόγο θα επικεντρωθούμε και θα επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στις υπηρεσίες που αφορούν FMCG(Fast Moving Consumer Goods).

Μεταξύ άλλων έχει δημιουργηθεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από τα τεράστια μεγέθη όγκου (οικονομίες κλίμακος), την τεχνολογική υποδομή, τεχνογνωσία - συμπεριλαμβανομένων συνεργειών - και πολλά άλλα Added Values, τα οποία αναγνωρίζονται από όλη την γκάμα του πελατολογίου μας. Σήμερα διακινούμε περισσότερες από 500,000 παλέτες τον χρόνο, μέσω της πλατφόρμας της GAP,  με αναγνώριση ως ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών 3PL  στην Κύπρο.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ  ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Μας αναγνωρίζουν ως πρωτοπόρους στον τομέα μας και θέλουμε να δώσουμε συνέχεια, προσφέροντας χαμηλά κόστη και συνάμα υψηλών προδιαγραφών ποιότητα υπηρεσιών. Η δομή Logistics του Ομίλου αποτελεί ένα πολυσύνθετο και πολυσχιδές έργο και σχεδιάζεται/προσαρμόζεται με αφετηρία και κατάληξη τον καταναλωτή.

Μια επαγγελματική δομή Logistics βελτιστοποιεί την εφοδιαστική αλυσίδα, το προϊόν βαρύνεται με το ελάχιστο κόστος και ταυτόχρονα εμβολιάζεται με Added Value, μέσα από μια αναβαθμισμένη παροχή ποιότητας υπηρεσιών. Εξυπακούεται ότι η δομή εμπεριέχει αυτονόητα πλεονεκτήματα όπως, Οικονομίες Κλίμακος/Συνέργειες/Τεχνογνωσία/Αυτοματοποίηση/Τεχνολογία κτλ.

Ουσιαστικά η Εφοδιαστική Αλυσίδα από κέντρο κόστους διαμορφώνεται σε στρατηγικό εργαλείο ανάπτυξης, συνεισφέροντας ενεργά στην αποδοτικότητα των πωλήσεων. Αυτό μεταφράζεται αφενός ως όφελος στον έμπορο, αλλά εξίσου σημαντικός είναι και ο θετικός αντίκτυπος στον καταναλωτή.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ LOGISTICS ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ 3PL
H έννοια Logistics είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των resources - πόρων. Μεταφορά - Αποθήκευση - Διαχείριση - Διανομή καθώς και συναφείς υπηρεσίες, όπως Μerchandising κτλ., αποτελούν σημαντικούς πυλώνες Logistics, τους οποίους η κάθε επιχείρηση οφείλει να αξιοποιεί σωστά και στο μέγιστο.

Ας μην ξεχνάμε ότι το όποιο κόστος στις διαδικασίες αναπόφευκτα μετακυλά στο κόστος του προϊόντος, κατά συνέπεια επιβαρύνει άμεσα ή έμμεσα την οικονομία. Ένας 3PL επίσης ενδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των έμπορων, αφού η πλατφόρμα απελευθερώνει πόρους, βελτιώνει τη διαφάνεια στη διαχείριση της  φοδιαστικής αλυσίδας  και παρέχει αυξημένο βαθμό πληροφόρησης σε επίπεδο activities - διεργασιών. Συγχρόνως, επιτυγχάνεται σμίκρυνση του επιχειρηματικού κινδύνου, αλλά και του κόστους κεφαλαίου, με λιγότερες επενδύσεις στο κομμάτι Logistics για τον έμπορο. Ταυτόχρονα, τα πάγια κόστη μετατρέπονται σε μεταβλητά και παράλληλα προσφέρεται ορατότητα (Total Visibility) και διαφάνεια στο κόστος (βάση ταρίφας) κατά κιβώτιο - τεμάχιο - παλέτα, κατά συνέπεια καλύτερη αξιολόγηση κατά προϊόν/πελάτη.

Πρόσθετα οφέλη από τη συνεργασία είναι η μείωση φθορών και απωλειών, αξιόπιστη τεχνολογική διαχείριση αποθέματος, αλλά και ενδυνάμωση του Μarketing και των πωλήσεων με θετικό αντίκτυπο στα σημεία πώλησης. Προσφέρεται ακόμα η δυνατότητα στον έμπορο να διευρύνει τους χρονικούς και γεωγραφικούς του ορίζοντες, με κριτήριο κόστος και Key Performance Indicators (KPIs). Την ίδια ώρα ο έμπορος μπορεί και πρέπει να επικεντρωθεί στον τομέα που ξέρει καλύτερα και που δεν είναι άλλος από το στρατηγικό κομμάτι των πωλήσεων και της ανάπτυξης.

Ο κύριος λόγος που πολλές επιχειρήσεις στον τομέα των Logistics νοσούν στις μέρες μας είναι η διαχείριση των πόρων, αλλά και της λανθασμένης στρατηγικής που αφορά πιθανόν δεξιότητες και ικανότητες στελεχών της επιχείρησης σε σημαντικούς και ζωτικούς τομείς που δεν της βγαίνουν.
 
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ
Σαφέστατα τόσο ο έμπορος όσο και ο καταναλωτής, αλλά και ευρύτερα η οικονομία, μπορούν να αποκομίσουν τεράστια οφέλη από έναν αξιόπιστο πάροχο και επαγγελματία στον  τομέα των Logistics. Το όφελος  περιλαμβάνεται στην ουσία του όρου Logistics, το σωστό προϊόν να είναι διαθέσιμο στον καταναλωτή στη σωστή τιμή, στον σωστό χώρο, στον σωστό χρόνο και στη σωστή κατάσταση.

Για παράδειγμα, φανταστείτε μία εταιρεία, η οποία θέλει να φτάνουν τα προϊόντα της στον καταναλωτή μέσω διανομής σε μικρά σημεία πώλησης. Θα πρέπει να διαθέτει έναν στόλο φορτηγών, τα οποία, ως επί το πλείστον, θα εκτελούν δρομολόγια με χαμηλό έως μέτριο συντελεστή εκμετάλλευσης. Χωρίς καν να υπολογίζουμε άλλους εξωγενείς παράγοντες, τα πετρέλαια, οι εργατοώρες, αλλά και η διαχείριση στο σύνολο είναι οικονομικά ασύμφορα. Ο ανεπτυγμένος παροχέας υπηρεσιών της πλατφόρμας του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos διαθέτει τόσο τον κρίσιμο όγκο όσο και τις οικονομίες κλίμακος, ώστε να μπορέσει να καλύψει αυτή την ανάγκη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και να προσθέσει αξία στο προϊόν.
 
Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Αυτό που προσωπικά ισχυρίζομαι εδώ και πολλά χρόνια (ενώ έχει αρχίσει πλέον να ριζώνει και στην αντίληψη του έμπορα) είναι ότι σήμερα δεν είναι ουσιαστικά το προϊόν που ανταγωνίζεται, αλλά τα Logistics και ευρύτερα η Εφοδιαστική Αλυσίδα, που στρατηγικά επιλέγει ο έμπορος επιχειρηματίας. Σήμερα υπάρχει επιλογή και για τον λόγο αυτό πολλές επιχειρήσεις στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό δεικνύουν εμπιστοσύνη στον θεσμό του 3PL (απότοκο της πρακτικής). Αναμφισβήτητα στην επιλογή του παρόχου 3PL δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα Ποιοτικά Κριτήρια και κατά πόσον ο 3PL έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον έμπορο ανά πάσα στιγμή με μηδενική εξάρτηση από άλλους παράγοντες.

Ουσιαστικά η πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos σαν πάροχος 3PL έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και αυτό έχει προσθέσει ένα κομμάτι, αν θέλετε έχει συμβάλει ένα λιθαράκι, στην ανάπτυξη των Logistics στην Κύπρο. Ο 3PL έχει πρόσβαση και γνώση στην καρδιά της κάθε επιχείρησης που διαχειρίζεται, κατά συνέπεια η λέξη εμπιστοσύνη απορρέει και είναι συνυφασμένη από αυτή τη σχέση.
Η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες βιώνεται μέσα από την πρακτική και κερδίζεται από τα σχόλια του πελάτη. Θεωρούμε όμως σημαντικό και άξιο αναφοράς ότι για 30 χρόνια ο Όμιλος καταγράφει μια αξιόλογη πορεία, αλλά και εκθετική ανάπτυξη στα Logistics, απότοκο της εμπιστοσύνης των πελατών.

Χωρίς ενδοιασμούς πιστεύουμε ότι το μοντέλο και η πλατφόρμα του Ομίλου G.A.P. Vassilopoulos έχει τη δυνατότητα να μειώσει σημαντικά τα κόστη μιας επιχείρησης οποιουδήποτε βεληνεκούς και ταυτόχρονα να ωθήσει σημαντικά τις πωλήσεις.
 
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
• Διαχείριση Λιμανιών (Κοινοπραξία DP World και G.A.P. Vassilopoulos)
• Λιμενικές Υπηρεσίες (Κοινοπραξία P&O Maritime και G.A.P. Vassilopoulos)
• Προώθηση Φορτίων (DB Schenker)
• Πρακτορεύσεις Πλοίων (ONE, Hapag-Lloyd, Multiport)
• Αποθήκευση προϊόντων (20,000 τ.μ. αποθηκευτικοί χώροι)
• Διανομή προϊόντων
• Merchandising
• Παγκύπριες Ταχυμεταφορές Courier (G.A.P. Akis Express σε 100 σημεία Παγκύπρια)
• Διεθνείς Μεταφορές Courier   (UPS)
• Υπηρεσίες Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροδρομίων (Swissport)
• Διαχείριση Πετρελαίου και Φυσικού αερίου
• Εκτελωνισμοί και Τελωνειακή Αποθήκευση
• Εκπροσώπηση Αεροπορικών Εταιρειών
• Ηλεκτρονική Τιμολόγηση και Αρχειοθέτηση (Supply Chain Retail Link)
• Ανασυσκευασία και Σήμανση
• Εφοδιασμός Πλοίων
• Διεθνείς Μεταφορές Χρημάτων  (Western Union)
• Διεθνείς Πληρωμές σε Ξένο Συνάλλαγμα (Western Union Business Solutions)
• Διαχείριση Διεκπεραίωσης και Εκκαθάρισης Συναλλαγών με κάρτες (SIX Payment Services)
• Ασφαλιστικές Υπηρεσίες (Lloyds Coverholders, Neon, XL Catlin, Coface, Atradius, Euler Hermes, IMG)
• Ξενοδοχεία (Classic Hotel)
• Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες (Club Med)
 
Στοιχεία επικοινωνίας
Διεύθυνση:
Λεωφόρος Στροβόλου 20, 2011, Στρόβολος, Λευκωσία
Ταχυδρομικό κιβώτιο: 23897, 1687, Λευκωσία
Tηλέφωνο: +357 22 710000
Φαξ: +357 22 514081
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@gapgroup.com
Ιστοστελίδες: www.gapgroup.com και www.gapexpresslogistics.com
 
 
 
 

Δειτε Επισης

UNIPLANT
UNICARS - Volkswagen Εμπορικά Οχήματα: Ο επαγγελματίας στον δρόμο
TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE S.A.
SALAMIS SHIPPING SERVICES LTD & CYPRUS INTERNATIONAL ROADS LTD (CIR)
MANTIS (CYPRUS) LTD
GENESIS LOGISTICS LTD
G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
DEXTERITY SOLUTIONS LTD
DELEVANT
COPRIME