MANTIS (CYPRUS) LTD

Η εταιρεία Mantis, με έδρα την Αθήνα, λειτουργεί από το 1996, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις για τη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (SCM) με την πλατφόρμα λογισμικού «Logistics Vision Suite».
 
Tο 2002, η επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε διεθνή όμιλο (Mantis Group), ιδρύοντας την πρώτη θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο (Mantis Cyprus Ltd), ακολούθως σε Πολωνία, Ρουμανία, Τουρκία, Ισραήλ, Καναδά και ΗΠΑ. Σήμερα, η Mantis έχει δυνατή τοπική παρουσία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας/Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS) και αναπτύσσει τη δυναμική της στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, μέσω των θυγατρικών της, αλλά και τοπικών συνεργατών.

Το προϊόν WMS της Mantis, το Logistics Vision Suite (LVS), έχει άνω των 22 ετών ιστορία.

Με συνεχείς αναβαθμίσεις, η πλατφόρμα LVS εξελίσσεται και συμβαδίζει με τις τεχνολογικές καινοτομίες που εμφανίζονται στον χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επιτυχημένες εγκαταστήσεις με καινοτόμες τεχνολογίες voice, lights, RFIDs και αυτοματισμούς αποθήκης, έχουν ήδη υλοποιηθεί, καθιστώντας το LVS ως μια πλατφόρμα αιχμής που ανταγωνίζεται επάξια τους παγκόσμιους παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς.

Επεκτάσεις στην πλατφόρμα LVS
Τον τελευταίο χρόνο η Mantis κυκλοφόρησε τρεις νέες επεκτάσεις στη πλατφόρμα LVS:

• «Warehouse Intelligence» (powered by QlikSense) είναι η λύση για Analytics του LVS. Raw δεδομένα μεταμορφώνονται σε κατανοητές και βατές πληροφορίες που παρουσιάζονται σε γραφήματα και drill-down KPIs για λήψη αποφάσεων. 
• «Parcel & LTL Management» είναι η υπηρεσία που διαχειρίζεται direct carriers και integrators, εγχώριες και διεθνείς αποστολές, πίνακα δρομολόγησης, βαθμολόγηση υπηρεσιών, καθώς και manifest αποστολής.
• «Warehouse slotting», είναι η νέα πρόταση για ανακατανομή των αποθεμάτων και βελτιστοποίηση των κινήσεων σε σύγχρονα κέντρα διανομής.
 
Λύσεις και βήματα μπροστά
Στη Mantis Cyprus, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής μας, παίρνουμε τη διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά. Προσφέρουμε ολοκληρωμένες «Cloud-based» λύσεις τηλεμετρίας/τηλεματικής (εγκαταστάσεων, παγίων, οχημάτων), φορητής  παραγγελιοληψίας/τιμολόγησης, όπως και υπηρεσιών πεδίου. Οι λύσεις αυτές (e-METER, Mobile Vision, Fleet Vision,), δουλεύουν τόσο αυτόνομα όσο και σε πλήρη διασύνδεση με τη βασική πλατφόρμα LVS, αλλά και με το ERP, όπου ενδείκνυται.    

Το σύστημα «Mobile Vision - Commerce» (powered by Coprime) είναι μία ολοκληρωμένη εφαρμογή που προσφέρει λύσεις φορητότητας (mobility). Αναβαθμίζει την καταγραφή και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών όσον αφορά τo τμήμα πωλήσεων κάθε επιχείρησης, που διαθέτει δίκτυο πωλητών ανεξαρτήτως μεγέθους. Η έκδοση «Mobile Vision - Service» αφορά εταιρείες που διαθέτουν τμήματα επιτόπιας υποστήριξης (τεχνικής ή άλλης φύσης). Το σύστημα προσφέρει επιπρόσθετα εργαλείο διαχείρισης των εισερχόμενων κλήσεων για υποστήριξη (Back-Office operations) και προγραμματισμό δρομολογίων. =Η έκδοση «Mobile Vision - Delivery» αφορά εταιρείες που θα ήθελαν να έχουν άμεση απόδειξη παράδοσης (Proof of Delivery) εμπορευμάτων, δικών τους ή τρίτων.

Επιπλέον του συστήματος Fleet Vision (δορυφορικός εντοπισμός και τηλεματική διοίκηση στόλου οχημάτων), προσφέρεται σύστημα τηλεμετρίας εγκαταστάσεων και παγίων με την επωνυμία e-METER. Η λύση e-METER κάνει χρήση τόσο ενσύρματων όσο και ασύρματων αισθητήρων (θερμοκρασία, υγρασία, άνοιγμα πόρτας) για παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, καταγραφή των συνθηκών αποθήκευσης/διατήρησης θερμοευαίσθητων προϊόντων και ειδοποίηση των χρηστών σε περίπτωση παραβίασης των καθορισμένων ορίων.   
 
Ασύρματη καταγραφή δεδομένων
Η Mantis για πρώτη φορά παρουσιάζει φέτος μια νέα τεχνολογία ασύρματης καταγραφής δεδομένων θερμοκρασίας. Η νέα αυτή τεχνολογία αυξάνει την αυτονομία των αισθητηρίων (3-5 χρόνια διάρκεια μπαταρίας) και μεγιστοποιεί την απόσταση ασύρματης σύνδεσης.

Η χρήση του e-METER εξοικονομεί κόστος, απελευθερώνοντας τον χρόνο των εργαζομένων με την αυτοματοποίηση του εγχειριδίου τεκμηρίωσης διαδικασιών και την ασύρματη παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε ψυγεία και καταψύκτες. Η αυτόματη λύση ασύρματης παρακολούθησης της Mantis (e-METER) μπορεί να παρακολουθεί και να καταγράφει σωστά θερμοκρασίες 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ενημερώνοντας άμεσα το προσωπικό για τυχόν θέματα που εντοπίζονται.

Η λύση αυτή απευθύνεται σε όσους διαχειρίζονται θερμοευαίσθητα προϊόντα, όπως υπεραγορές/λιανέμπορους, χονδρέμπορους, ξενοδοχεία, αλυσίδες εστιατορίων, καθώς και σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής σε τρίτους (3PL).

Ο πρώτος κανόνας στην εφαρμογή ενός αξιόπιστου συστήματος είτε αυτό αφορά στη διοίκηση του Κέντρου Διανομής, τμημάτων πωλήσεων ή τεχνικής υποστήριξης είτε ακόμα τη διαχείριση στόλου οχημάτων, είναι η εξάλειψη της χειρονακτικής καταγραφής δεδομένων. Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών αυτών επιφέρει πλήρη ιχνηλασιμότητα σε όλες τις δραστηριότητες, αύξηση της παραγωγικότητας, μείωση των λαθών και αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι οι τεχνολογικές λύσεις της εταιρείας μας μαζί με τα έμπειρα στελέχη της και το δίκτυο συνεργατών της, διασφαλίζουν επιτυχημένα έργα με πολύ χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας. 
 
Στοιχεία επικοινωνίας
MANTIS (Cyprus) Ltd
Διεύθυνση: Κυριάκου Μάτση 11, γραφείο.501, 1082, Λευκωσία
Tηλέφωνο: 22442211
Φαξ: 22442212
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@mantis.com.cy
Ιστοσελίδα: www.mantis.com.cy/ www.mantis.group 
 
 

Δειτε Επισης

UNIPLANT
UNICARS - Volkswagen Εμπορικά Οχήματα: Ο επαγγελματίας στον δρόμο
TOYOTA MATERIAL HANDLING GREECE S.A.
SALAMIS SHIPPING SERVICES LTD & CYPRUS INTERNATIONAL ROADS LTD (CIR)
MANTIS (CYPRUS) LTD
KRONOS EXPRESS - Υπηρεσίες Courier (Ταχυμεταφορών) και Smart Logistics
G.A.P. VASSILOPOULOS GROUP
DEXTERITY SOLUTIONS LTD
DELEVANT
COPRIME