Powered by

Fourlis: Στη λιανική αγορά των εμπορικών ακινήτων

Στη λιανική αγορά των εμπορικών ακινήτων και των υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου εισέρχεται ο όμιλος Fourlis.

Πηγές του ομίλου μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ έλεγαν ότι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η συγκεκριμένη αγορά προβλέπεται να έχει «καλές αποδόσεις για τους μετόχους του ομίλου». Προς τούτο μάλιστα στην υπό ίδρυση εταιρεία ο όμιλος συνεισφέρει επτά ακίνητα αξίας 176 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η διοίκηση της Fourlis Συμμετοχών Α.Ε. «η υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία του ομίλου Trade Estates υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) σύμφωνα με τον Ν.2778/1999 και τον Ν.4209/2013». Και σημειώνει ότι «σκοπός του ομίλου Fourlis είναι να ιδρύσει μία ΑΕΕΑΠ που θα δραστηριοποιείται αμιγώς σε ποιοτικά ακίνητα λιανικής αγοράς και υποδομών ηλεκτρονικού εμπορίου. Θεωρούμε ότι η εξέλιξη του κλάδου λιανικής σε φυσική και ψηφιακή μορφή, παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».


Αξίζει να σημειωθεί ότι «στον φάκελο αίτησης αδειοδότησης ΑΕΕΑΠ συμπεριλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία της Λιανικής Οικιακού Εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στο Σχηματάρι, καθώς και τα επενδυτικά ακίνητα λιανικής του ομίλου στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 176 εκατομμυρίων ευρώ περίπου».

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ομίλου «η Trade Estates ΑΕΕΑΠ θα αναπτυχθεί δυναμικά με την απόκτηση νέων ακινήτων και εκτός ομίλου Fourlis, αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο ένα μείγμα ακινήτων λιανικής υψηλής ποιότητας. Trade Estates: Στην υπηρεσία της λιανικής (Serving Physical and Digital Retail)». Και καταλήγει λέγοντας πως μ΄αυτή την κίνηση «η Fourlis A.E. Συμμετοχών αποσκοπεί σε περαιτέρω μεγιστοποίηση της αξίας των μετόχων της».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/Fortunegreece

Δειτε Επισης

Οι δύο μεγάλοι φόβοι των επιχειρηματιών στην Ελλάδα-Τι δείχνει έρευνα
BofA: Προοπτικές ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες με αιχμή τη Eurobank…Οι νέες τιμές-στόχοι
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,34 δις και υπέρβαση στόχων στην Ελλάδα το πεντάμηνο
Το ΕΚΠΑ στα κορυφαία Πανεπιστήμια παγκοσμίως-Νέα τριπλή διάκριση
Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι