Προς ολοκλήρωση η Πλατεία Ελευθερίας

Χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς το πότε θα παραδοθεί η Πλατεία Ελευθερίας, ένα έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη για πολλά χρόνια, ο Δήμος Λευκωσίας έδωσε στη δημοσιότητα σημείωμα αναφορικά με την εξέλιξη του έργου. Όπως προκύπτει, οι εργασίες προχωρούν, ενώ μέρος του έργου πιθανόν να μπορεί να δοθεί για χρήση μέχρι το τέλος του έτους. 
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Δήμος Λευκωσίας:
 
Στην πλατεία διεξάγονται εργασίες ταυτόχρονα σε όλα τα σημεία του έργου. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα τμήματα του έργου που βρίσκονται στο επίπεδο της πόλης, δηλαδή στη γέφυρα, στις περιμετρικές οδούς (Κ. Παντελίδη, Κ. Παλαιολόγου και Στασίνου), στο Βόρειο κόμβο (άνοιγμα προς Πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου) και στο Νότιο Κόμβο (άνοιγμα προς Λεωφόρο Ευαγόρου). Αυτοί οι χώροι είναι εφικτό να δοθούν για χρήση στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι η διαδικασία που ρυθμίζει το άνοιγμα τμημάτων του έργου θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί στα αρμόδια σώματα του κράτους που έχουν αυτό το ρόλο.
 

 Συγκεκριμένα:
  • Έχει ολοκληρωθεί η πλακόστρωση του βόρειου τμήματος της πλατείας, στο άνοιγμα Λήδρας / Ονασαγόρου, το οποίο τα Χριστούγεννα θα μπορεί να φιλοξενήσει εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη θα είναι έτοιμη να δοθεί σε χρήση πολύ σύντομα, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες σύνδεσης της με το οδόστρωμα της πλατείας Σολωμού.
  • Τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Παλαιολόγου, από την πλατεία μέχρι την οδό Φιλοκύπρου, που εμπίπτουν στο Έργο έχουν ολοκληρωθεί και ήδη χρησιμοποιούνται από το κοινό.
  • Οι εργασίες ολοκλήρωσης του μεταλλικού σκελετού της σκάλας που οδηγεί από την Κ. Παλαιολόγου προς τον χώρο στάθμευσης Ντ’ Αβίλα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών για να αρχίσει η τοποθέτηση των σκαλιών, με στόχο να λειτουργήσει τον Δεκέμβριο για εξυπηρέτηση του κοινού που σταθμεύει στην τάφρο Ντ’ Αβίλα.
  • Οι εργασίες στη γέφυρα της Πλατείας Ελευθερίας βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και ο ενδοδαπέδιος φωτισμός και έχει αρχίσει η τοποθέτηση του δυτικού στηθαίου από ειδικό συνεργείο. Μόλις ολοκληρωθεί το δυτικό στηθαίο και ελεγχθεί, η γέφυρα θα ανοίξει για εξυπηρέτηση του κοινού.
  • Η ανατολική τάφρος βρίσκεται επίσης σε προχωρημένο στάδιο, αλλά λόγω της σύνδεσής της με τη δυτική τάφρο, με την οποία αποτελούν έναν ενιαίο χώρο, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση και της δυτικής τάφρου. 

 

 

Δειτε Επισης

Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε