Powered by

Πώς η Μάλτα έχει αναδειχθεί σε παράδεισο κρυπτονομισμάτων

Στη μάχη για προσέλκυση φρέσκων επενδύσεων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των κρυπτονομισμάτων, η Μάλτα φαίνεται να κερδίζει έδαφος.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg μέχρι στιγμής παραδοσιακά καταφύγια για τους επενδυτές, που πιστεύουν στο μέλλον των κρυπτονομισμάτων και τις εταιρείες, που τα προωθούν, ήταν έως τώρα η Ελβετία και το Γιβραλτάρ. Ωστόσο κανένα από τα δύο δεν προσφέρει αυτό, που μπορεί να δώσει η Μάλτα: άμεση και σταθερή πρόσβαση στην ενιαία εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ρυθμιστικό μέλλον του Γιβραλτάρ είναι αβέβαιο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις ανησυχίες των επενδυτών να εντείνονται όσο ενισχύεται και το σενάριο του no deal στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Η Μάλτα παραμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει» σχολίασε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ψηφιακών πληρωμών Crypto.com σε συνέντευξή του στο Bloomberg. «Πήγα στο Γριβαλτάρ πριν από λίγο καιρό και ήταν πολλοί ανοιχτοί με το γεγονός ότι υπάρχει αβεβαιότητα για το τι θα γίνει. Δεν έχει αλλάξει τίποτα έκτοτε» συμπληρώνει.

Η Μάλτα επιχειρεί δυναμική είσοδο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, προωθώντας την εικόνα ενός «blockchain νησιού», χωρίς πάντως να λείπουν και εδώ τα προβλήματα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημο αίτημα προς τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας να ενισχύσουν το πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, σύμφωνα με τους Financial Times.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Σεντένο (ΕΚΤ): Στόχος να παραμείνει ο πληθωρισμός στο 2% σε βάθος διετίας
Ζάκερμπεργκ: Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος και έγινε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία $206,2 δις
Γκούλσμπι (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν πολύ τους επόμενους 12 μήνες
ΗΠΑ: Έληξε η απεργία των λιμενεργατών-Κλείστηκε «καταρχήν συμφωνία»
Σταθερός παρέμεινε ο χρυσός-Η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια αντισταθμίζει το ισχυρότερο δολάριο
«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τις επιπτώσεις από κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή-«Σημαντικές οικονομικές συνέπειες»
Προειδοποίηση αναλυτών: Παραμένει αυξημένος ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ
Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν