Powered by

Τσακαλώτος: Οι τράπεζες δεν καταρρέουν

Κατηγορηματικά διέψευσε τα σενάρια περί κατάρρευσης των ελληνικών τραπεζών, ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, μετά την κατακόρυφη πτώση των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

«Μην λέτε ότι οι τράπεζες καταρρέουν, δεν είναι σωστό και δεν είναι αλήθεια», ανέφερε κ. Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για τέσσερα θεμελιακά δεδομένα που συνηγορούν υπέρ της της καλής κατάστασης των ελληνικών τραπεζών. «Δεν έχουν πια ELA. Δεν έχουν ανάγκη ρευστότητας. Όλες οι τράπεζες έφτασαν στους στόχους για τα NPLS για τα κόκκινα δάνεια. Όλες πέρασαν το stress test και όλες έχουν επιστροφή καταθέσεων. Αυτά είναι τα θεμελιακά δεδομένα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις, καθώς πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα μείωσης των κόκκινων δανείων. Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα "thinking capacity" για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, στο οποίο συμμετέχουν η Τράπεζα της Ελλάδος, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Ένωση Τραπεζών. «Ως κυβέρνηση συζητάμε με όλους και συναινετικά θεωρούμε ότι η πρόκληση των κόκκινων δανείων είναι αντιμετωπίσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συντάξεων, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιτύχει τη μη μείωσή τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο