powered by

Αυστηρή προειδοποίηση Αβέρωφ προς τράπεζες για εγκλωβισμένους

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τις τράπεζες και το Σύνδεσμο Τραπεζών έστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ότι οποιαδήποτε υπαναχώρηση, έστω και ένα «ν» από τα συμφωνηθέντα, απλά θα τον βρουν απέναντι τους.
 
Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της συνεδρίας της Επιτροπής Νομικών, η οποία εξέτασε το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακίνητης περιουσίας, ο κ. Νεοφύτου ότι «τον περασμένο Ιούλιο υπήρξε μία συνεννόηση με τον Σύνδεσμο  Τραπεζών, όσον αφορά εγκλωβισμένους αγοραστές και η συνεννόηση ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ήταν ότι δεν θα επικαλούνται συνταγματικότητα των υφιστάμενων νομοθεσιών και πρέπει να δούμε την ουσία, για να μην μείνει κανένας αγοραστής εγκλωβισμένος από τη στιγμή που η πράξη που έχει κάνει με τον πωλητή ήταν καλόπιστη και ο αγοραστής έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του».
 
«Αυτή», είπε, «ήταν η ξεκάθαρη συνεννόηση που είχαμε. Ουδείς θέλει -εάν ένας αγοραστής είχε συνεννόηση με οποιοδήποτε πωλητή για να κάνουν απάτη- και δεν πρόκειται αυτές τις απάτες να τις υποστηρίξουμε, είτε να προσπαθούμε να βοηθήσουμε».
 
Τόνισε ότι «θα είμαστε και ‘μεις απέναντι από πιθανές κακόπιστες πρακτικές και απάτες μεταξύ πωλητή και αγοραστή».
 
Όπως σημείωσε «από τη στιγμή που καλόπιστα ένας αγοραστής έχει αγοράσει ένα διαμέρισμα, έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, εξόφλησε το διαμέρισμα του, και ο πωλητής επειδή έχει προβλήματα με την τράπεζα, να πληρώνει την νύφη ο αγοραστής και να μένει εγκλωβισμένος, η συνεννόηση μας είναι ότι οι τράπεζες δεν θα έφεραν ένσταση και το Κτηματολόγιο θα τιτλοποιούσε τα διαμερίσματα στους αγοραστές».
 
«Αυτή ήταν η ξεκάθαρη συμφωνία που καταλήξαμε στην Επιτροπή Νομικών. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα προς τις Τράπεζες και το Σύνδεσμο Τραπεζών. Οποιαδήποτε υπαναχώρηση έστω και ένα "ν" από τα συμφωνηθέντα απλά ένα πράγμα θα τους πω. Θα με βρουν απέναντι τους», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της
Τρ. Κύπρου: Παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους με δωρέαν διάθεση μετοχών σε στελέχη της γενικής διεύθυνσης
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε άλλες 301.056 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Μάρτινς Κάζακς: Η ΕΚΤ είναι πλέον «σχετικά κοντά» στο τελικό επιτόκιο