Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Μιχαλάκης Μιχαηλίδης

Απεβίωσε νωρίς το απόγευμα ο γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας Μιχαλάκης Μιχαηλίδης, σε ηλικία 87 ετών. Το InBusinessNews εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια Μιχαηλίδη.

Ο Μιχαλάκης Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1931. Γιος φαρμακοποιού, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έτσι σπούδασε στη Φαρμακευτική Σχολή της κυβέρνησης της Κύπρου, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια μάρκετινγκ και πωλήσεων στη Βρετανία. Ευτυχώς για το κυπριακό λιανεμπόριο, το ανήσυχο πνεύμα του δεν τον άφηνε να επαναπαυθεί λεπτό.

Μικρός ξεκίνησε συλλέγοντας περιτυλίγματα καραμελών, τα οποία αντάλλασσε και φυσικά για τα «μοναδικά κομμάτια» οι άλλοι έπρεπε να δίνουν… κάτι παραπάνω.

Αεικίνητος, ακούραστος, φιλόδοξος και με μπόλικο πείσμα, το οποίο τελικά μόνο σε καλό του βγήκε. Με προσεκτικές κινήσεις, σύνεση και εφευρετικούς τύπους μάρκετινγκ, για την εποχή, ξεκίνησε και έκτισε λιθαράκι - λιθαράκι τη γνωστό σε όλους αυτοκρατορία του.

Το 1968 έκανε το πρώτο του δάνειο, 4000 λιρών, από την Τράπεζα Κύπρου και δημιούργησε δική του εταιρεία, την ΜΡΜ, που σήμερα έχει καταστεί ένας κολοσσός.

Ο Όμιλος Εταιρειών Μιχαήλ. Π. Μιχαηλίδης είναι αποκλειστικός (ή υπήρξε στο παρελθόν)αντιπρόσωπος μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως, L’ Oreal, Peugeot, Swatch, Fuji, Continental, Valvoline, Nordmilch και Berglandmilch.

Ο ίδιος διετέλεσε συνδιευθυντής και συνέταιρος στην εταιρεία Κυπριακός Φαρμακευτικός Οίκος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Μιχαήλ. Π. Μιχαηλίδης Λτδ, μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εισαγωγέων Φαρμακευτικών Ειδών Κύπρου, μέλος και πρόεδρος του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, καθώς και Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού επί δύο ξεχωριστών κυβερνήσεων.

Δειτε Επισης

Βγάζει ξανά στην...αναφορά την Kition ο Χριστοδουλίδης-«Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε»
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί