Αγαθαγγέλου: Όλοι θα πολεμήσουμε για όλους

Η ισχυρή εντολή της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης οπλίζει τον ΠΙΣ με ευθύνη και αποφασιστικότητα να συνεχίσει να διαπραγματεύεται για την λειτουργικότητα και για την βιωσιμότητα ενός σχεδίου υγεία το οποίο θα διασφαλίζει την ποιότητα και ασφάλεια του ασθενή και αξιοπρέπει στον ιατρό.

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου αμέσως μετά το πέρας της Συνέλευσης επισημαίοντας πως «με αυτό το ψήφισμα μας δίνειται η ισχυρή εντολή δεσμευτικά να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό το Εθνικό Σχέδιο Υγείας θα αντανακλά το κύρος του επιστήμονα ιατρού ο οποίος θα κληθεί να το λειτουργήσει».

Πρόσθεσε πως οι ιατροί με την παρουσία τους έχουν καταθέσει την επιστημονική τους αξίας και δεικδίκησης επιστημονικής αξιοπρέπειας.

«Σε ουδεμία περίπτωση δεν υπάρχουν δημόσιοι και ιδιώτες ιατροί, όλοι θα πολεμήσουμε για όλους αλλά προτίστως για τους ασθενείς μας», δήλωσε χαρακτηριστικά για να επισημάνει ότι εξακολουθούν να παραμένουν ότι υπάρχουν ακόμη θεμελιώδη ζητήματα τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν.
 



Ο ΟΑΥ θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με τον ΠΙΣ και όλα θα τεθούν στο τραπέζι ανέφερε ο αναπληρωτής Γενικό Διευθυντής ΟΑΥ, Άθως Τσιτωνίδης. Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κ. Τσιτωνίδης σημείωσε πως ο ΠΙΣ θα κληθεί να δώσει επεξηγήσεις για όλα τα ζητήματα που τίθενται στο ψήφισμα που ενέκρινε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Διευκρίνισε πως ο ΟΑΥ κινείται μέσα στα πλαίσια του Ταμείου το οποίο ο νόμος του έχει δώσει να διαβουλευτεί και να διαπραγματευτεί.

Πρόσθεσε ότι θα δοθούν λύσεις εκεί όπου δεν τίθεται σε κίνδυνο ο σχεδιασμός του ΓεΣΥ ο οποίος προβλέπει ισότιμη πρόσβαση σε φροντίδα υγείας. Χρόνος υπάρχει, είπε, αρκεί να υπάρχει καλή θέληση.

Δειτε Επισης

Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) παρουσιάζει τη νέα σειρά podcast «UoL Talks»
Εντυπωσιακή συμμετοχή και διεθνής παρουσία στο 5ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Wushu (pics)
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Παρουσίαση αρχιτεκτονικού έργου σε συνεργασία με την Κοινότητα Πισσουρίου
Κυβερνοασφάλεια: Οι εσωτερικές απειλές δεν είναι πια μόνο… εσωτερικές
Ψηφιακός μετασχηματισμός, βιώσιμες λύσεις και ανθεκτικότητα: Save the Date για το Συνέδριο Logistics
Save the date: Στις 23 Οκτωβρίου το 2nd Credit Risk Management Conference
Ηγεσία με πυρήνα τον άνθρωπο και βλέμμα στο μέλλον
Καρέ-καρέ η διαδικασία για τον έλεγχο των ΑΞΕ...Οι πληροφορίες που θα ελέγχονται και οι κίνδυνοι που θα αξιολογούνται
Μάριος Χαρτσιώτης: Οι νόμοι για Διοικητικό Δικαστήριο ενισχύουν διαφάνεια και αποτελεσματικότητα
Δίκτυο Φαρμακείων NEXA+: Ένα νέο κεφάλαιο για την υγειονομική φροντίδα στην Κύπρο