Η φθίνουσα πορεία της Παγκοσμιοποίησης
14:41 - 26 Οκτωβρίου 2018

Με κεντρικό θέμα την φθίνουσα πορεία της παγκοσμιοποίησης που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιήθηκε το 9ο Limassol Economic Forum, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στην Λεμεσό.
Στο φετινό ραντεβού που μαγνήτισε το ενδιαφέρον της αφρόκρεμας του κυπριακού και όχι μόνο πολιτικοοικονομικού γίγνεσθαι, απασχόλησαν μείζονα θέματα οικονομικής, πολιτικής και επιχειρηματικής διάστασης που απασχολούν τον πλανήτη, όπως το Brexit, και η κρίση μεταξύ Aμερικής – Κίνας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν διακεκριμένος Οικονομολόγος Stephen King, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική του Donald Trump, η οποία δείχνει να τερματίζει διεθνείς ιστορικές συνεργασίες.
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, οι ομιλητές μέσω των παρουσιάσεων τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα συζήτησης, η οποία θα λειτουργήσει ως μέσο βελτίωσης για το σύγχρονο οικονομικό κλίμα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την IMH και το περιοδικό IN Business. Χορηγοί ήταν η Deloitte, το δικηγορικό γραφείο Elias Neocleous, η Olympia Group of Companies, και η Τράπεζα Κύπρου.