Powered by

Πιέσεις για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Νέες πρωτοβουλίες, για την προώθηση του θέματος, που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, θα αναλάβει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας. 
 
Αυτό αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο επανέλαβε την ανάγκη για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, και η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, οι οποίοι έθεσαν το σχετικό θέμα στη Βουλή.
 
Με βάση την ενημέρωση των δύο βουλευτών, θα καταβληθεί προσπάθεια εκ μέρους των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, για την εξασφάλιση επιχορήγησης της γραμμής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ήδη, όπως ανέφεραν, ενημέρωσαν σχετικά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου, τα οποία στηρίζουν και θα υποστηρίξουν το αίτημα.
 
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι θα διεξαχθεί τεχνοοικονομική μελέτη για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα, ώστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση.
 
Τόσο ο κ. Τορναρίτης, όσο και η κα Δημητρίου, επισήμαναν - σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι είναι απαράδεκτο σήμερα η Κύπρος να είναι αποκλεισμένη από τη θάλασσα και να μην υπάρχει ναυτιλιακή γραμμή που να την ενώνει με την Ελλάδα.
 
Θεωρούμε, πρόσθεσαν, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών που επιθυμεί να ταξιδεύει με καράβι και να πηγαίνει στην Ελλάδα.
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ, είπε ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδέσμου, ο οποίος και στο παρελθόν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά λόγω του οικονομικού κόστους δεν κατέστη εφικτή αυτή η σύνδεση.
 
Ο κ. Ιωσήφ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα οικονομικά οφέλη μιας τέτοιας σύνδεσης, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει παράθυρο για τα εμπορεύματα και τις εξαγωγές της Κύπρου προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.
 
Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, πρόσθεσε, θα ενισχύσει τόσο την οικονομία όσο και τους πολίτες, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς την επίτευξη αυτού του στόχου.
 
Οι πρωτοβουλίες αυτές θα αφορούν επαφές με τις κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, αλλά και τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Stop» επιχειρηματιών της Μακαρίου στο άνοιγμα της λεωφόρου για όλα τα οχήματα-«Θα γίνει ανεξέλεγκτο πέρασμα»
Melissa van den Broek: Σε νέα εποχή εποπτείας η Ε.Ε. με την AMLA-Η Αρχή που αλλάζει το τοπίο της συμμόρφωσης
ΚΕΒΕ: Αφετηρία συντονισμένης προσπάθειας αντιστροφής του brain drain σε brain gain το «Minds in Cyprus»
Μια Κύπρος που αλλάζει και ανοίγει νέους ορίζοντες για ταλέντα και επιχειρήσεις με οικονομία βασισμένη στην γνώση
Ευγένιος Ευγενίου: Μεγαλώνουν και έχουν ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό οι ξένες εταιρείες στην Κύπρο
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ήδη προορισμός για ταλέντα η Κύπρος, το παραγωγικό μας μοντέλο έχει καταστεί δυναμικό
Οι τέσσερις βασικές παρεμβάσεις στο σχέδιο δράσης για επαναπατρισμό ταλέντου-«Σας καλώ να επιστρέψετε»
Καμπανάκι ΣΑΗ για τις συνέπειες της πρότασης φορολόγησης «υπερκερδών» από ΑΠΕ
Απλούστευση υποχρεώσεων και μείωση κόστους για επιχειρήσεις κατά 400 εκατ. ευρώ τον χρόνο προτείνει η Κομισιόν
Αλέξης Βαφεάδης: Κεντρικός παράγοντας στις συζητήσεις για την θαλάσσια ασφάλεια η Κύπρος