Powered by

Στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ η Energean

Στις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ της μετοχής της Energean Oil and Gas, που είναι ήδη εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index.

Οι μετοχές της Energean θα εξακολουθήσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και θα είναι πλήρως μεταβιβάσιμες και ανταλλάξιμες μεταξύ των δύο αγορών.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Η αγορά του Ισραήλ αποτελεί βασικό συντελεστή του χαρτοφυλακίου μας, ενώ έχουμε δρομολογήσει την έναρξη παραγωγής μέσω της μοναδικής στην Ανατολική Μεσόγειο Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης(FPSO) στο πρώτο τρίμηνο του 2021. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει συμβόλαια προμήθειας 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων αερίου ετησίως στην αναπτυσσόμενη Ισραηλινή αγορά, συμβάλλοντας στη διαφοροποίηση των πηγών και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού. Οι νέες μας συμφωνίες πώλησης αερίου θα έχουν ως στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο και τις εξαγωγές στις σημαντικότερες αγορές της ευρύτερης περιοχής”.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ο MSCI αναβαθμίζει την Ελλάδα-Ένα βήμα πιο κοντά στις developed markets
Πώς οι δασμοί Τραμπ θα πλήξουν την ελληνική οικονομία-Τα τρία σενάρια της Τράπεζας της Ελλάδος
Σημαντική άνοδος κατά 5,6% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά τον Μάιο
Τι προβλέπουν 26 οίκοι για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας
Πρωτογενές πλεόνασμα €5,35 δις το πεντάμηνο στην Ελλάδα-Φορολογικά έσοδα άνω των €27 δις
Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο