Powered by

Εθνική Αρχή Στοιχημάτων: Δημόσια διαβούλευση για καταπολέμηση εσόδων από παράνομες πράξεις

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ανακοίνωσε δημόσια διαβούλευση για την υποβολή σχολίων/απόψεων/εισηγήσεων με σκοπό να διασφαλιστεί ότι τα εμπλεκόμενα μέρη λαμβάνουν επαρκή πληροφόρηση σε σχέση με τις πρακτικές που προτίθεται να εφαρμόσει η Αρχή σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, καθώς και η δυνατότητα των εμπλεκόμενων μερών να καταθέσουν τα σχόλια και τις εισηγήσεις τους.


 
Η Αρχή συντάσσει Οδηγίες για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Στη σχετική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η διαβούλευση εντάσσεται στο πλαίσιο εναρμόνισης της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Μαΐου 2015 σχετικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 648/2012 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, και την κατάργηση της οδηγίας 2005/60/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και της οδηγίας 2006/70/ΕΚ της Επιτροπής (‘η 4η Ευρωπαϊκή Οδηγία’) στο εθνικό μας δίκαιο.
 
Καλεί τέλος, τα εμπλεκόμενα μέρη καλούνται να συμπληρώσουν το παρεχόμενο πρότυπο απαντήσεων με οποιεσδήποτε επισημάνσεις ενδέχεται να έχουν σχετικά με το παρόν έγγραφο και να το υποβάλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση directives@nba.gov.cy μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Λύση υδατικού εντός τριετίας-Δρομολογείται η κατασκευή δύο μονάδων αφαλάτωσης
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία