MOEBIUS: Από… το άπειρο στη διαχείριση δεδομένων

Το όνομα της Moebius παραπέμπει ως έννοια στη θεωρία του απείρου, αντικατοπτρίζοντας την πληθώρα λύσεων που μπορεί το ομώνυμο λογισμικό της να παρέχει σήμερα στις επιχειρήσεις. Με αυτό ως έμπνευση οι δημιουργοί του, το ξεκίνησαν ως ένα λογισμικό αρχικά για εταιρείες παροχής διοικητικών υπηρεσιών (fiduciary agents), ενώ σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα εργαλείο ευρύτερα για οργανισμούς παροχής επαγγελματικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με τον Χρυσόστομο Φιλίππου, business development manager της εταιρείας.
 
Σήμερα, ο ρόλος της τεχνολογίας είναι καταλυτικός, όσον αφορά στους στρατηγικούς σχεδιασμούς ενός οργανισμού. Κι αυτό, καθώς η τεχνολογία παρέχει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που αφορούν την οργάνωση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης, ως επίσης και την αλληλεπίδραση της με το εξωτερικό περιβάλλον που περιλαμβάνει π.χ. πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες. Ταυτόχρονα, η ανάγκη βελτιστοποίησης των διεργασιών που σχετίζονται με τη συμμόρφωση στους κανονισμούς που εκδίδονται από τις Εποπτικές Αρχές, ως επίσης και υποστήριξης των διεργασιών λήψης αποφάσεων, αποτελούν επιπλέον παράγοντες που επιβεβαιώνουν το νευραλγικό ρόλο της υιοθέτησης σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων από τις επιχειρήσεις που σήμερα ετοιμάζονται για το αύριο.
 
Διαβάστε ακόμα: Αυτοί που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο
 
Δημιουργία του λογισμικού
Με σκοπό την ανάπτυξη ενός λογισμικού συστήματος, το οποίο θα ανταποκρινόταν αρχικά σε όλες τις ανάγκες μιας εταιρείας παροχής διοικητικών υπηρεσιών, μια ομάδα έμπειρων προγραμματιστών, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τo Moebius Software. Βασική προτεραιότητα τους ήταν η διασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των δεδομένων της εταιρείας, ως επίσης και των πελατών της, όπως επεσήμανε ο κ. Φιλίππου.
Στην πορεία, το λογισμικό αναπτύχθηκε περεταίρω για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δικηγορικά γραφεία, καλύπτοντας όλες τους τις ανάγκες. Σήμερα, το λογισμικό ή οι μονάδες που το αποτελούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από σχεδόν όλες τις εταιρείες, αναλόγως των αναγκών τους.
 
Διαβάστε ακόμα: Π. Μιντίκκης: Θαυμάζει τον Jeff Bezos που ρίσκαρε τα πάντα
 
Δυναμική εξέλιξης
Η αναγνώριση από σημαντικούς και σύγχρονους οργανισμούς για ασφαλή διαχείριση των δεδομένων, της βελτιστοποίησης της ροής των εργασιών τους και των λύσεων που παρέχει το λογισμικό Moebius στις πολύπλοκες ανάγκες τους ήταν και η δυναμική που οδήγησε στην εξέλιξή του.
 
Σήμερα το λογισμικό Μoebius μπορεί να καλύψει ανάγκες, όπως ασφαλή πρόσβαση στα δεδομένα εκτός γραφείου μέσω κινητών ή ταμπλετών, διαχείριση των Οδηγιών των ρυθμιστών - όπως π.χ. η κεφαλαιαγορά - για συμμόρφωση και εκμετάλλευση των δεδομένων της εταιρείας και παρακολούθησης δεικτών απόδοσής της. Επιπλέον, μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικά τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, παρέχοντας στον τελικό χρήστη όλα τα απαραίτητα δεδομένα στη μορφή που τα χρειάζεται.
 
Η χρήση του μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους διαχείρισης, την αύξηση της ευελιξίας του οργανισμού, τη βελτιστοποίηση πολύπλοκων διεργασιών, την υποστήριξη των μηχανισμών λήψης αποφάσεων και την ασφαλή διαχείριση των δεδομένων.
 
Φιλικό στον χρήστη
«Στην παρούσα του μορφή, το λογισμικό είναι ένα εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη σύστημα ενδοεπιχειρησιακού σχεδιασμού (Enterprise Resource Planning)», όπως ανέφερε ο κ. Φιλίππου. Κύριες μονάδες του είναι οι εξής: Διαχείρισης εταιρειών, δικηγορικών υποθέσεων και εγγράφων, υπηρεσίων συμμόρφωσης, διαχείρισης εργατοωρών και τιμολογίων, ανθρώπινου δυναμικού, ασφάλειας δεδομένων και ανάλυσης πληροφοριών. Η παροχή του λογισμικού Moebius συνδυάζεται με συμβουλευτικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό.
 
Επόμενα βήματα
Αναφερόμενος στους άμεσους στόχους εξέλιξης ο business development manager της Moebius εξήγησε: Βραχυπρόθεσμα αποβλέπουμε στην τελειοποίηση των υφιστάμενων λειτουργιών του λογισμικού που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Οδηγία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και την ολοκλήρωση της ενοποίησής του με επιπλέον καταλόγους ή/ και λίστες κυρώσεων πολιτικά εκτεθειμένων πρόσωπων. 

Δειτε Επισης

Παγκύπριος Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας: Μια μοναδική ευκαιρία για νέες και νέους 14-25 ετών
«Σαφάρι» Δημήτρη Σκουρίδη στην Ιαπωνία για ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Cloud ERP, AI και βιωσιμότητα θα κυριαρχήσουν το 2024
NEDECO Electronics Ltd και Alcatel-Lucent Enterprise: Νέα εποχή για την επικοινωνία και τα δίκτυα
OpenAI, Google, Meta, Mistral: Έρχονται αναβαθμισμένες εκδόσεις τους για την τεχνητή νοημοσύνη
Epic: Κοντά στις επιχειρήσεις παρουσιάζοντας στην αγορά το Epic Business One
Επίσκεψη ΙδΕΚ στο Ισραήλ για ενδυνάμωση συνεργασιών σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας
Η Huawei απένειμε τις υποτροφίες για το πρόγραμμα Seeds for the Future
Δημήτρης Σκουρίδης: Έτσι μετατρέπεται σε κέντρο τεχνολογίας η Κύπρος-Προβολή της χώρας μας στην Ιαπωνία