powered by

Επεκτείνεται και εμπλουτίζεται το My Mall Limassol

Η μεγάλη ώθηση του λιανεμπορίου τα τελευταία χρόνια, η αυξημένη επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα και η ζήτηση για νέα brands, οδήγησαν σταδιακά στην ανάγκη επέκτασης και αναβάθμισης των χώρων των malls. 

Όπως αναφέρεται στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, σε αυτό το πλαίσιο, το μεγαλύτερο σε έκταση mall της Κύπρου, το My Mall Limassol προγραμματίζει σημαντική επέκταση εντός του 2018, προχωρώντας σε εμπλουτισμό των καταστημάτων και των brands που φιλοξενεί.

Διαβάστε ακόμα: Το Business Plan του Γιώργου Λιλλήκα

Συγκεκριμένα το mall της Λεμεσού αναμένεται να επεκταθεί φέτος κατά 4.500 - 6.000 τ.μ. προς τη δυτική πλευρά του κτηρίου.

Στον Δήμο Λεμεσού η αίτηση
Η αίτηση εξετάζεται από τον Δήμο Λεμεσού και το My Mall βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τον Δήμο για τον βαθμό και το είδος επέκτασης, ενώ στόχος είναι η υλοποίησή της εντός του 2018, μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο mall είναι κτισμένο σε γη 104.000 τ.μ. Διαθέτει 112 καταστήματα, 17 χώρους εστίασης και 3 χώρους διασκέδασης.

Από τις συνολικά 132 επιχειρήσεις, οι 89 βρίσκονται στο ισόγειο, οι 40 στον πρώτο όροφο και οι υπόλοιπες 3 στο υπόγειο του mall. Οι κτηριακές του εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν πάνω από 48.000 τ.μ., με τον ενοικιάσιμο χώρο να φτάνει τα 31.000 τ.μ. και τους χώρους στάθμευσης να ανέρχονται στους 1,600.

Διαβάστε ακόμα: Στην τελική ευθεία το Arc-ship στη Λεμεσό

Αγγίζει τα 5 εκατ. η επισκεψιμότητα
Το mall της Λεμεσού κατέγραψε ιδιαίτερα αυξημένη επισκεψιμότητα τόσο την περίοδο των εορτών όσο και την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους, κατά την οποία πολλά καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης προχώρησαν στα γνωστά ξεπουλήματα.

Οι εκπτώσεις έδωσαν σημαντική ανάσα στην αγορά τον Ιανουάριο, ένα μήνα που παραδοσιακά ο τζίρος του λιανεμπορίου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, μετά τον Δεκέμβριο, ο οποίος είναι ο πιο εμπορικός μήνας της χρονιάς λόγω των γιορτών και της καταβολής του 13ου μισθού. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το My Mall φιλοξένησε 4,800,000 επισκέπτες εντός του 2017. Παράλληλα, η επισκεψιμότητα του εμπορικού κέντρου το 2017 κατέγραψε άνοδο 10% σε σύγκριση με το 2015.

Πιο αναλυτικά, η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 4% το 2016 σε σχέση με το 2015, ενώ ποσοστό αύξησης 6% καταγράφηκε το 2017 συγκριτικά με το 2016.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι την Black Friday του 2017, το εμπορικό κέντρο της Λεμεσού ήταν ένας από τους χώρους, οι οποίοι έσφυζαν από κίνηση, ακόμα και μερικές ώρες πριν καν ανοίξουν τα καταστήματα.

Δειτε Επισης

Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό
Titan: Επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στον πρώην σταθμό παραγωγής ενέργειας Fiddler’s Ferry στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η α' φάση αναβάθμισης των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ευαγόρου-Στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου
Πώς προχωρά η τελευταία φάση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους...Πρώτο τρίμηνο του 2026 η προκήρυξη
Κ. Ιωάννου: Πέραν των €67 εκατ. μέσω του σχεδίου αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών
Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.