Ναυτιλία: μια βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας

Η Maravilhosa διοργάνωσε την τρίτη ομάδα συζητήσεων «Ναυτιλία: βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας - Μέρος 3», υπό την αιγίδα του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη. Αυτή η εκδήλωση μεγάλης κλίμακας έλαβε χώρα στη Νέα Αίθουσα Επιβατών της DP World Limassol στο λιμάνι της Λεμεσού, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, από τις 18:00 έως τις 22:00. Η εναρκτήρια ομιλία δόθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριο Δημητριάδη, ακολούθησε συζήτηση με τοπικές και διεθνείς προσωπικότητες της Ναυτιλίας (δείτε την Ημερήσια Διάταξη) και ολοκληρώθηκε με Κοκτέιλ Υποδοχής.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ο Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, Διπλωμάτες, εκπρόσωποι του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών, εκπρόσωποι Κυπριακών Ναυτιλιακών Οργανώσεων, Ναυτιλιακές Οργανώσεις, γονείς και φοιτητές, ένα πλήρες ακροατήριο περίπου 400 ατόμων.
 
Θέμα της φετινής συζήτησης ήταν: “Nurturing and Sustaining Cyprus Shipping” ("Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας"). Σκοπός της ήταν να αυξήσει την επίγνωση αναφορικά με την ναυτιλία μεταξύ των Κυπρίων πολιτών και να ενθαρρύνει τη συζήτηση με τους εμπειρογνώμονες του κλάδου, με σκοπό την ανάπτυξη και διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η έκθεση της σε κίνδυνο.
 
Στην ομιλία του, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τόνισε την ανάπτυξη του πάνελ "από μια ιδιωτική κοινότητα 110 ατόμων το 2016 σε ένα δημόσιο ακροατήριο με περισσότερους από 300 ανθρώπους το 2018". Ανέφερε ότι «η Ναυτιλία είναι μια βιομηχανία Πάθους, Γνώσης και Εμπειρίας» και ότι «αυτές οι τρεις λέξεις είναι το κλειδί για την επιτυχία της ναυτιλιακής βιομηχανίας όχι μόνο για τον ιδιωτικό τομέα αλλά και για το δημόσιο τομέα». "Η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει θέσει και διατηρήσει τη ναυτιλία μεταξύ των κύριων υποθέσεων και προτεραιοτήτων της. Μια μαρτυρία της δέσμευσης και υποστήριξης της κυβέρνησης προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η δημιουργία ενός αυτοτελούς Υφυπουργού Ναυτιλίας από το Μάρτιο του 2018. Η βιώσιμη ανάπτυξη της Κυπριακής ναυτιλίας αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Κυπριακής Κυβέρνησης και κατά συνέπεια το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της σημαίας μας και της ναυτιλιακής παρουσίας μας ».
 
Ο κ. Charles Meaby, Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, ασχολήθηκε με το θέμα “Nurturing and Sustaining Cyprus Shipping – ‘The Limassol Port Terminal Operator perspective’” ("Ανάπτυξη και Διατήρηση της Κυπριακής Ναυτιλίας – από την προοπτική του Λειτουργού Λιμένος Λεμεσού"). Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Mark O'Neil, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Columbia Marlow Holding Ltd, ήταν “‘Easy Come Easy Go’ – let us build on, not squander, the inheritance” ("Easy Come Easy Go" - Να οικοδομήσουμε, όχι να σπαταλήσουμε, την κληρονομιά". Ο κ. Ανδρέας Χρυσοστόμου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της CLIA-Europe, έθεσε το ερώτημα: “Cyprus Shipping in stagnation?” "Είναι η Κυπριακή ναυτιλία σε στασιμότητα;". Ο κ. Απόστολος Μπελόκας, ιδρυτής και διευθυντής της SAFETY4SEA, μίλησε για τις "μεγάλες τάσεις που επηρεάζουν τη Βιώσιμη Ναυτιλία" (“mega trends affecting sustainable Shipping”). Η κα Κάτια Χριστοφόρου, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος της Marin Shipmanagement Ltd, έδωσε "Μια συμβουλή" (“A piece of advice”). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tototheo Maritime Ltd, κ. Σωκράτης Θεοδόσου, ολοκλήρωσε με την ερώτησή του: "Ψηφιακή Διαταραχή & Μετατροπή, ΕΣΕΙΣ είστε έτοιμοι;" (“Digital Disruption & Transformation, are YOU ready?”).
 
 

Δειτε Επισης

15α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Στα 300 κορυφαία πανεπιστήμια το Frederick
ΟΠΑΠ Κύπρου: Συγχαίρει αθλητές/τριες και ΚΟΕ για την παρουσία στους ΑΜΚΕ
Η Libertex λανσάρει την εκστρατεία «Push for More» με την FC Bayern
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: Ολοκληρώθηκε η διαδρομή «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου»
Η TBWA\Entelia συμμετείχε στο φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα SEA LEGS
H Cryos International Cyprus προσφέρει δωρεάν εξέταση της ορμόνης AMH
Επίσημη έναρξη του TELETHON 2023-Οι κυριότερες εκδηλώσεις του φιλανθρωπικού θεσμού
Salamis Tours: Αναβαθμίζει τον στόλο της με νέα επένδυση πέραν των $5 εκατ.
Τι είναι οι τροφιμογενείς νόσοι, η προστασία και ο ρόλος των αρμόδιων υπηρεσιών