powered by

Στον Αντρέα Παπαέλληνα το Lifetime Achievement Award

Το Βραβείο Lifetime Achievement Award απονεμήθηκε στον Αντρέα Παπαέλληνα, ιδιοκτήτη και πρόεδρο των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Απονέμοντας το τιμητικό βραβείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε πως η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα κατόρθωσε μία χώρα που οδηγείτο στη χρεοκοπία, σήμερα να παρουσιάζει τους ρυθμούς ανάπτυξης 4% και να στέκει στα πόδια της.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, έντονα συγκινημένος, ο κ. Παπαέλληνας τόνισε ότι αυτή η βράβευση αποτελεί αναγνώριση 65 χρόνων δουλειάς.

Ο Αντρέας Παπαέλληνας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1954, εισερχόμενος στην οικογενειακή επιχείρηση Χρ. Α. Παπαέλληνας και ΣΙΑ, η οποία δραστηριοποιείτο με την εμπορία φαρμάκων, καλλυντικών και καταναλωτικών αγαθών.
 
Το 1956 νυμφεύεται την Νάσω Αναστασιάδου με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Κάτια, τη Μαρίνα και τον Χρήστο. 
 
Από την αρχή της καριέρας του επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων και οι λόγοι που ο ίδιος αναφέρει είναι ότι απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και παρατείνουν τη διάρκεια ζωής.
 
Το αυξημένο ενδιαφέρον του για τον κλάδο των φαρμάκων, τον οδήγησε στη Βασιλεία της Ελβετίας όπου εκπαιδεύτηκε για 6 εβδομάδες, αποκομίζοντας πολλές γνώσεις για τα φάρμακα. Το 1963, ιδρύει στην Αθήνα την Παπαέλληνας Ελλάς, ως θυγατρική της κυπριακής εταιρείας, με τους  ίδιους μετόχους. 
 
Τη δεκαετία του 1990 αποχωρεί από την εταιρεία και επικεντρώνεται στην κυπριακή αγορά. 
 
Το 1997 καταλήγει σε συμφωνία με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της Υπεραγοράς Χαραλαμπίδης στην Έγκωμη, την οποία στη συνέχεια μετονομάζει σε Υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ. 
 
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφετηρία για επέκταση στον τομέα του λιανικού εμπορίου τροφίμων, καθώς σήμερα η εταιρεία Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ λειτουργεί 12 Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παγκύπρια και αποτελεί την κορυφαία αλυσίδα υπεραγορών στην Κύπρο, εργοδοτώντας 1.383 άτομα και έχοντας συνολικό τζίρο €230 εκατ. για το 2017. 
 
Βρισκόμενος ακόμα στο πηδάλιο του ομίλου Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, ο Ανδρέας Παπαέλληνας, δυναμικός και ακούραστος συνεχίζει το επεκτατικό έργο της εταιρείας προγραμματίζοντας τη λειτουργία 3 νέων υπεραγορών εντός του 2018.

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Κυπρίων Επαγγελματιών Ελλάδας-«Εφαλτήριο για από κοινού ανάπτυξη»
Η Κύπρος φιλοξένησε την ετήσια τελετή «Collectives» του Conservation Collective
Ενισχύουν τη συνεργασία τους ΚΣΕΕΚ και AIAD-Πού αποσκοπεί το MoU που υπέγραψαν
Το RMHC Κύπρου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας με το μεγαλύτερο Family Fun Day
Πρώτο επιστημονικό συνέδριο για τον αυτισμό στο ΤΕΠΑΚ
Στον αστερισμό των 17ων IN Business Awards...Την ερχόμενη Τετάρτη η τελετή απονομής των βραβείων
Υποτροφία «Εύη Παπαδοπούλου»: Η ΚΕΑΝ επενδύει για άλλη μια χρονιά στην εκπαίδευση των νέων
Γεγονός το PadelPro Corporate Padel Tournament by IN Business-Πώς να δηλώσετε συμμετοχή
Επιστρέφει δυναμικά το 2ο ετήσιο Cyprus Forum London
Κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες συμμετέχουν στο φετινό Compliance Forum