Powered by

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα για το πολυνομοσχέδιο

Ψηφίζεται τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στην Ελληνική Βουλή το ογκώδες πολυνομοσχέδιο, 600 σελίδων, που περιλαμβάνει πενήντα από τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Οι διατάξεις που αφορούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικογενειακά επιδόματα και τις αλλαγές στο δικαίωμα κήρυξης απεργίας, αποτελούν τα πλέον επίμαχα σημεία του πολυνομοσχεδίου, που αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολιτευόμενων κομμάτων, κατά τη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή.

Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, κήρυξαν 24ωρη απεργία για την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ κάνουν λόγο για: «εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο που διαλύει τα τελευταία υπολείμματα κοινωνικού κράτους, που είχαν διασωθεί από την 7χρονη μνημονιακή θύελλα και επιδιώκει τον περιορισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας». Επιπλέον, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας, «διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης».

Συμμετοχή στις αυριανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της ψήφισης των μέτρων του πολυνομοσχεδίου έχουν αποφασίσει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Οι ελεγκτές πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα. Ως εκ τούτου, κατά το συγκεκριμένο διάστημα δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πτήση, ενώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε άλλες περίπου πενήντα πτήσεις της σημερινής ημέρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Aegean, θα επηρεαστούν δύο πτήσεις από Λάρνακα – Αθήνα και δύο με προορισμό τη Λάρνακα, η μία από Αθήνα και η άλλη από Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν οι  εξής πτήσεις:

A3 903 LCA ATH 10:50-12:35 14:00-15:45
A3 904 ATH LCA 13:30-15:15 15:15-16:55
A3 905 LCA ATH 16:05-17:50 17:45-19:30
A3 920 SKG LCA 12:00-14:05 11:00-12:55

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι πέντε απειλές για την ελληνική οικονομία από τον εμπορικό πόλεμο
Στα €18 δις το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα-Πώς ψωνίζουν οι Έλληνες
Το ιδιωτικό χρέος σε πρώτο πλάνο στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης-Οι σχεδιασμοί
Στο 9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο-Στα 4,28 εκατ. οι απασχολούμενοι
Στην Κομισιόν η έκθεση προόδου για την ελληνική οικονομία-Στο 3,6% η αύξηση των πρωτογενών δαπανών
Προς πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου η Ελλάδα-Το σχέδιο και το μήνυμα σε διεθνείς επενδυτές
Σε καθεστώς παρακολούθησης από Stoxx το Χρηματιστήριο Αθηνών-Προς αναβάθμιση σε ανεπτυγμένη αγορά
Κρ. Γκεοργκίεβα: Εντυπωσιακή η πορεία της ελληνικής οικονομίας-«Από ελλείμματα, πλέον έχουμε πλεόνασμα»
Κόντρα στο παγκόσμιο χρέος το ελληνικό-Το ΔΝΤ προβλέπει μεγάλη μείωση ως το 2030
Τι σημαίνουν για την ελληνική οικονομία τα υπερπλεονάσματα του 2024