Powered by

Επιχειρούν ηλικιακό όριο στις συντάξεις αγνοουμένων πρώην δημοσίων υπαλλήλων

Τον καθορισμό ανώτατης ηλικίας στην καταβολή σύνταξη στους διαχειριστές της περιουσίας αγνοούμενων, οι οποίοι ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών. 

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία διαλαμβάνει τον τερματισμό καταβολής συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στους διαχειριστές της περιουσίας του μόνιμου ή έκτακτου αγνοούμενου κρατικού υπαλλήλου ή υπαλλήλου οργανισμού δημοσίου δικαίου όταν αυτός συμπληρώνει την ηλικία των ογδόντα ετών που αποτελεί το υπολογιζόμενο προσδόκιμο ζωής ανδρών στην Κύπρου

σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που τηρεί η Στατιστική Υπηρεσία. Το όριο ηλικίας τερματισμού καταβολής σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται από το 2018 και μετά, κάθε 5 χρόνια με βάση τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής ανδρών στην Κύπρο.  

Επί της ουσίας, πρόκειται να νομοσχέδιο, το οποίο τροποποιεί την υφιστάμενη νομοθεσία, καθορίζοντας της την ανώτατη ηλικία καταβολής της εν λόγω σύνταξης. Στόχος είναι η ψήφιση του ν/σ το συντομότερο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην υφιστάμενη Νομοθεσία δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε πρόνοια που να αφορά στον τερματισμό της καταβολής των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων στους διαχειριστές της περιουσίας των Αγνοουμένων σε οποιοδήποτε στάδιο. Κατά συνέπεια, με βάση στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, κατατίθενται, στο παρόν χρονικό στάδιο, συντάξεις προς όφελος ακόμα και απομακρυσμένων συγγενών αγνοουμένων, οι οποίοι σήμερα θα ήταν, σε κάποιες περιπτώσεις, ηλικίας που θα υπερέβαινε τα 100 έτη.   

Ως εκ τούτου με την υπό προώθηση νομοθετική ρύθμιση καθορίζεται ανώτατη ηλικία καταβολής σύνταξης στους διαχειριστές της περιουσίας του αγνοούμενου με βάση το υπολογιζόμενο προσδόκιμο ζωής ανδρών στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Το εστιατόριο «το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας