powered by

Ευκαιρίες απασχόλησης νέων στο CERN

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αξιοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου στον  Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις «Ευκαιρίες Εργασιακής Απασχόλησης στο CERN»/«Career Opportunities at CERN». Στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του CERN, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές του Οργανισμού καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρονται.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 μεταξύ των ωρών 16:00-19.00, απευθύνεται κυρίως σε νέους και ιδιαίτερα φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς), όπως επίσης και σε υπηρεσίες Πανεπιστημίων που είναι αρμόδιες για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των φοιτητών.

Ο CERN, στον οποίο συμμετέχουν 22 κράτη-μέλη από την Ευρώπη, μεταξύ τους και η Κύπρος, ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός παρέχει στους επιστήμονες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή πειραμάτων στοιχειωδών σωματιδίων με συμβολή στους τομείς της φυσικής, πληροφορικής, ιατρικής, μηχανικής και της τεχνολογίας. Παράλληλα, παρέχει την ευκαιρία σε φοιτητές διαφόρων επιστημών να εργαστούν στις εγκαταστάσεις του, με συμβόλαια ορισμένης διάρκειας. Τα περισσότερα προγράμματα απασχόλησης απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές θετικής κατεύθυνσης, όμως υπάρχουν και προγράμματα για φοιτητές άλλων κατευθύνσεων όπως διοίκησης, νομικής, ψυχολογίας, παιδαγωγικών, επικοινωνίας κ.ά.

Η Κύπρος εντάχθηκε στο CERN με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους την 1η  Απριλίου 2016 και έκτοτε συμμετέχει στο πείραμα του Οργανισμού CMS στην Ελβετία. Επιπλέον, εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του Οργανισμού και έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ερευνητικές και μη δραστηριότητές του. 

Με τη συμμετοχή της Κύπρου στο CERN, νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν στον Οργανισμό και μαθητές/φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν εξειδικευμένης κατάρτισης που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του CERN. Επιπρόσθετα, κυπριακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συμβόλαια εμπορικής και τεχνικής φύσεως και να επωφεληθούν από τη λήψη τεχνογνωσίας σε σημαντικούς τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού.

Για συμμετοχή στην εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο που διατίθεται στην ιστοσελίδα του ΙΠΕ (www.research.org.cy) μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος