Powered by

Ιρλανδία: Αποπληρώνει πρόωρα δάνεια 4,5 δισ. από το ΔΝΤ

Η ιρλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα αποπληρώσει πρόωρα €5,5 δισ. που έλαβε σε δάνεια διάσωσης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη Σουηδία και τη Δανία.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times, περίπου 4,5 δισ. ευρώ θα καταβληθούν στο ΔΝΤ για την εξόφληση και των τελευταίων εκκρεμών δανείων από το πρόγραμμα διάσωσης που έλαβε η χώρα. Στη Σουηδία, η Ιρλανδία θα πληρώσει 0,6 δισ. ευρώ, ενώ η Δανία θα λάβει 0,4 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, δήλωσε πως η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων θα προσφέρει εξοικονόμηση τόκων, θα βελτιώσει τη ρευστότητα και θα επιτρέψει στην ΕΚΤ να αγοράσει περισσότερα ιρλανδικά ομόλογα.

Σύμφωνα με το ιρλανδικό υπουργείο Οικονομικών, η εξοικονόμηση από τους τόκους μπορεί να ανέλθει στα 150 εκατ. ευρώ.

«Οι πρόωρες αυτές αποπληρωμές, ειδικά η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, θα σηματοδοτήσουν ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για την Ιρλανδία, καταδεικνύοντας την ισχύ της οικονομίας μας» σημείωσε ο κ. Donohoe.
 
ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ
Έξαλλος με Πάουελ ο Τραμπ...«Έχουμε έναν άνθρωπο που είναι απλώς ένα πεισματάρικο μουλάρι και ένας ηλίθιος άνθρωπος»
Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών για την τιμή του πετρελαίου
Με επαρκή κεφάλαια που ξεπερνούν τα 550 δισ. δολάρια οι μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ-Πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed
Σε νέο ρεκόρ η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά