Το μεγαλεπήβολο project της ATUM Developments στη Γεροσκήπου
14:38 - 26 Σεπτεμβρίου 2017


Σύμφωνα με τον Zsolt Szenasi, CEO της ATUM Developers, η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή του Eden City Peninsula. Το project προβλέπει τη δημιουργία ενός πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, 14 ορόφων, με 170 δωμάτια και 53 διαμερίσματα στην κορυφή, καθώς και δυο 11όροφων πολυκατοικιών, με 120 στούντιο, διαμερίσματα και ρετιρέ για οικιστική χρήση.
Η ATUM Developers φιλοδοξεί να ξεκινήσει τις οικοδομικές εργασίες ως το τέλος του 2017, μετά την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών, η έκδοση των οποίων καθυστερεί λόγω των ανασκαφών, που πραγματοποιεί το Τμήμα Αρχαιοτήτων, αλλά και εν αναμονή του πορίσματος του ανεξάρτητου συμβουλευτικού οίκου για την εκτίμηση της αξίας της κρατικής γης και του τεχνητού νησιού το οποίο πρόκειται να δημιουργηθεί κατά την επόμενη κατασκευαστική φάση του έργου.
Όπως υποστηρίζει ο κ. Szenasi, το project αποτελεί μια εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, καθώς ο εσωτερικός συντελεστής απόδοσης της επένδυσης (IRR) υπολογίζεται στο 20% με 25%, ενώ την ασφάλεια της επένδυσης εγγυάται η συνολική τουριστική και οικιστική αναβάθμιση, που θα επέλθει στην περιοχή με την ολοκλήρωση του έργου.