Νέες προοπτικές για κινεζικές επενδύσεις στην Κύπρο
09:03 - 22 Σεπτεμβρίου 2017
Κενά στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κίνας φιλοδοξεί να καλύψει η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές, "Cyhere", η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης, σε εκδήλωση στη Λεμεσό, υπό την αιγίδα της Κινεζικής Πρεσβείας στην Κύπρο.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα που προσφέρει εκπληκτικές ευκαιρίες για την Κύπρο να παρουσιάσει στην κινεζική επιχειρηματική κοινότητα τις επιχειρηματικές και επενδυτικές προοπτικές της σε διάφορους τομείς της οικονομίας, ανέφερε σε χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους.
Ο κ. Σοφοκλέους σημείωσε πως η Κύπρος και η Κίνα απολαμβάνουν εξαιρετικές και μακροχρόνιες διμερείς σχέσεις και "η κυπριακή Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη διευκόλυνση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών αλλά και των επιχειρηματικών τους κοινοτήτων, με κάθε δυνατό τρόπο".
"Αποτελεί ύψιστης σημασίας η διεύρυνση των οικονομικών μας σχέσεων με την Κίνα και είμαστε βέβαιοι ότι και οι δυο λαό θα επωφεληθούν από το αποτέλεσμα", συμπλήρωσε.
Διαβάστε ακόμη: «Γιατρεύτηκαν» φέτος οι «αδιάθετοι» Βρετανοί τουρίστες
Κάθε επιτυχία ευχήθηκε από την πλευρά του ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Huang Xingyuan , ο οποίος στο δικό του χαιρετισμό είπε πως Κύπρος και Κίνα έχουν μπροστά τους ένα λαμπρό μέλλον συνεργασίας σε διάφορους τομείς.
Όλο και περισσότερες εταιρείες διερευνούν τη διεθνή αγορά, ψάχνουν επιχειρηματικές ευκαιρίες και συνεργασίες μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες, ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα όπως η πλατφόρμα "Cyhere " αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα για επιχειρηματική επικοινωνία, ανοίγοντας την πόρτα σε περισσότερες ευκαιρίες, που θα δημιουργήσουν συνθήκες για περαιτέρω οικονομική συνεργασία Κίνας και Κύπρου".
Στην εκδήλωση διαβάστηκε χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που οι προσπάθειες για διασύνδεση των λαών δεν περιορίζονται στα χαρτιά αλλά υλοποιούνται έμπρακτα μέσα από πρωτοβουλίες όπως αυτή.
"Η πλατφόρμα Cyhere αποτελεί παράδειγμα για το πώς η Κύπρος μπορεί να προωθηθεί στον υπόλοιπο κόσμο ως ένας ιδανικός προορισμός για επενδύσεις και τουρισμό", ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Καδής.
Την ικανοποίηση τους από τη λειτουργία της πλατφόρμας και τις νέες προοπτικές που διανοίγονται για προσέλκυση επενδυτών και τουριστών από την μεγάλη κινεζική αγορά, εξέφρασαν εξάλλου σε χαιρετισμούς τους ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΟΤ Άγγελος Λοΐζου, ο Διευθυντής του Κυπρο-Κινεζικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Άντης Ναθαναήλ και ο Μάριος Τανούσης, εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA).
Διαβάστε επίσης: «CYhere»: Διαδικτυακή εφαρμογή με στόχο την Κίνα
Εμπνεύστρια της διαδικτυακής εφαρμογής είναι η Hong Wang, η οποία στο χαιρετισμό της ανέφερε πως η διαδικτυακή πλατφόρμα, παρά τον αρχικό σκεπτικισμό κάποιων, άρχισε την εμπορική λειτουργία της στις 18 Ιουλίου 2017 με 125 συμμετέχοντες από διάφορους τομείς της οικονομίας.
Είπε ακόμη πως η πλατφόρμα "CYhere" είναι συνυφασμένη με την υλοποίηση του προγράμματος της κινεζικής κυβέρνησης "One Belt, One Road" , που αφορά ένα πρόγραμμα διασύνδεσης εμπορικών συναλλαγών και έργων υποδομής στην Ασία, την Ευρώπη και τον Ειρηνικό, μέσω του οποίου η Κίνα επιθυμεί να ενισχύσει το εμπόριο και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της Ασίας και όχι μόνο.
Εξάλλου η διευθύντρια του έργου, Στέφανη Γιάγκου, υπογράμμισε πως "πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή, που στοχεύει σε μια αγορά που απέδειξε το εκτόπισμα και τη δυναμική της στην εισροή επενδύσεων στην Κύπρο, αλλά και ως μια αστείρευτη πηγή τουρισμού ευρύτερα".
Εξήγησε ακόμη πως οι συμμετέχοντες θα διαθέτουν τη δική τους σελίδα στην πλατφόρμα για να παρουσιάσουν το εταιρικό τους προφίλ, τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τα στοιχεία επικοινωνίας τους και οι εταιρείες θα είναι σε θέση να επικοινωνούν απευθείας με άλλες εταιρείες που συμμετέχουν.
Η πλατφόρμα θα προωθεί οργανισμούς και εταιρείες από διάφορους τομείς της κυπριακής οικονομίας, που επιδιώκουν συνεργασία με κινεζικές εταιρείες (B2B), όπως εταιρείες ανάπτυξης γης, κτηματομεσίτες, εργολάβους, αρχιτέκτονες, δικηγόρους, λογιστές και ελεγκτές, συμβουλευτικές εταιρείες, υπηρεσίες πληροφορικής, πανεπιστήμια, κολέγια και ιδιωτικά σχολεία, ιατρικά κέντρα κ.ά.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ