powered by

Δείτε το μέλλον με άλλο... «μυαλό»

Ποιος θα είναι αυτός που θα επιβιώσει τα επόμενα χρόνια; Σίγουρα ο πιο έξυπνος. ‘Η μήπως όχι;
 
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης, ειδικός σύμβουλος σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, μας μιλάει για το αγαπημένο του βιβλίο από τον Daniel Pink «A whole new world» ή «Why right-brainers will rule the future» και συστήνει σε διευθυντές αλλά και εργαζομένους να το διαβάσουν και να δουν το μέλλον με άλλο... μυαλό.
 
Είναι γνωστό πως το μέγεθος του εγκεφάλου δεν παίζει ρόλο στο επίπεδο νοημοσύνης του. Ακόμη, έχει αποδειχτεί ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί σε μικρότερο ποσοστό το ένα μέρος του εγκεφάλου από το άλλο. Όπως υποδεικνύει ο Κυριάκος Ιακωβίδης, στο βιβλίο του Pink, περιγράφεται με ισχυρά επιχειρήματα πως όσοι χρησιμοποιούν περισσότερο το δεξί μέρος του εγκεφάλου, θα είναι οι κυρίαρχοι του μέλλοντος.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και της κοινωνίας ευρύτερα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαφάνιση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου – αυτό που χρησιμοποιεί συνήθως ο άνθρωπός στο δικό μας κομμάτι του κόσμου τουλάχιστον. Αιτία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές οι οποίοι αναλαμβάνουν πλέον πολλές από τις συσχετιζόμενες εργασίες. Όπως εξηγεί ο Κυριάκος το φαινόμενο αυτό θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο με την υιοθέτηση προγραμμάτων AI (artificial intelligence) στις επιχειρήσεις για τις συγκεκριμένες διαδικασίες.
 
Για αυτό τον λόγο το δεξιό μέρος του εγκεφάλου – το οποίο σχετίζεται με την καινοτομία, την ιδέα, τις τέχνες - αποκτά βαρύνουσα σημασία όχι τόσο για την επιβίωση γενικά του είδους αλλά περισσότερο για την οικονομική επιβίωση.

Δειτε Επισης

Σε συνάντηση εργασίας της ηγεσίας της BusinessEurope με την Ursula von der Leyen ο πρόεδρος της ΟΕΒ Γιώργος Παντελίδης
Ανδρέας Νεοφύτου: Έτσι θα ενισχύσει την θέση της ως παγκόσμιος ναυτιλιακός κόμβος η Κύπρος-To όραμά μου για το ΚΝΕ
Στην Τόχνη βρέθηκαν ερευνητές/τριες για διεθνές συνέδριο με θέμα το franchising
Υπουργείο Ενέργειας: Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2025
Η διάκριση της Advanced Automation Systems στα Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ (vid)
Athlos Capital: Σύμβουλος και επικεφαλής συντονιστής της έκδοσης ομολόγου Tier 2 της HD Insurance PLC ύψους €20 εκατ.
Κάτι...ψήνεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την ΚΟΕ-Ένα gala dinner με ένα ξεχωριστό επισκέπτη στο τραπέζι
Ο νοσηλευτής του Ογκολογικού Τράπεζας Κύπρου Γεώργιος Φαντούσης κολυμπά για την ελπίδα
Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων-Η επιστήμη σε δράση
Παρουσίαση βιβλίου «Κύπρος 1974-Φωνές Αιχμαλωσίας» στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος