Αναχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το West Capella

Αναχώρησε την περασμένη Παρασκευή από την κυπριακή ΑΟΖ το πλοίο – γεωτρύπανο West Capella το οποίο ολοκλήρωσε την ερευνητική γεώτρηση στο στόχο «Ονησίφορος» για λογαριασμό της Total.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» ένα άλλο πλοίο – γεωτρύπανο το Saipem 12000 αναχώρησε από την Αγκόλα, όπου βρισκόταν με προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ, όπου θα διενεργήσει ερευνητικές γεωτρήσεις για λογαριασμό της Eni.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Saipem 12000 θα ξεκινήσει το έργο του σε στόχους που έχουν ήδη καθοριστεί στα τεμάχια 2, 8 και 6. 

Υπενθυμίζεται ότι η Eni έχει αδειοδοτηθεί για έρευνες στα τεμάχια 2,3,6,8 και 9 ενώ σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται και οι αιτήσεις της εταιρείας για εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών για τις δύο πρώτες γεωτρήσεις που θα διενεργήσει.
 

Δειτε Επισης

Πετρέλαιο: Άνοδος 1% στις τιμές μετά τη βουτιά που προκάλεσε η εκεχειρία Ισραήλ-Ιράν
Έπεσαν οι υπογραφές για εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Πόλη Χρυσοχούς
Κομισιόν: Χαιρετίζει την προσωρινή πολιτική συμφωνία για παράταση του κανονισμού για αποθήκευση αερίου
ΑΔΜΗΕ: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο-Η σύνθεσή του
Στοχευμένα μέτρα στήριξης για μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία ζητούν οι ευρωπαίοι εργοδότες
Προς ομαλοποίηση οι τιμές του πετρελαίου-Τι εκτιμούν για την επόμενη ημέρα οι αναλυτές
Πιεσμένο το αποθεματικό της ΑΗΚ-Χρειάζεται δάνειο για τις αναπτυξιακές της επενδύσεις
CPT: Σε λειτουργία ο πρώτος στο είδος του φωτοβολταϊκός σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν για συγκράτηση τιμών μετά το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού ο Παπαναστασίου
Γιώργος Παπαναστασίου για GSI-Οικονομικά, τεχνικά και γεωπολιτικά ζητήματα...«Να μείνουμε μέχρι εκεί»