Επικίνδυνη η τοποθέτηση πινακίδων σε πασσάλους της ΑΗΚ

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι με τη σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Δήμων και της Ένωσης Κοινοτήτων, αλλά και της Αστυνομίας, προβαίνει στην αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων από πασσάλους στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης ή άλλων εργασιών του εναερίου δικτύου.
 
Παρά τις προειδοποιήσεις μας, σημειώνει η ΑΗΚ, εξακολουθεί να υφίσταται το φαινόμενο ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων από τρίτους τόσο στους ξύλινους πασσάλους της ΑΗΚ όσο και στις μεταλλικές  κολώνες οδικού φωτισμού.
 
Πέραν της οπτικής ρύπανσης που προκαλείται, αναφέρει, εμπεριέχονται και άλλα αρνητικά συνεπακόλουθα του φαινομένου αυτού, περιλαμβανομένων και θεμάτων ασφάλειας.
 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι πινακίδες παρεμποδίζουν τις εργασίες του προσωπικού της ΑΗΚ και  τίθεται θέμα ασφάλειας αφού η οποιαδήποτε εργασία σε πασσάλους της ΑΗΚ πρέπει να διεξάγεται από εξουσιοδοτημένα άτομα με βάση τους Κανονισμούς Ασφάλειας της ΑΗΚ.
 
Διευκρινίζεται ότι η Αρχή δεν παραχωρεί  άδειες ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στο δίκτυό της  και ως εκ τούτου η τοποθέτησή τους στους πασσάλους, πέραν του ότι εγκυμονεί κινδύνους, αποτελεί και παράνομη επέμβαση στην ιδιοκτησία της.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Έλληνας για ηλεκτρική διασύνδεση: «Δεν μπορεί από μόνη της η Κύπρος, και η Ελλάδα, να τα βάλει με την Τουρκία...»
Σε αυτές τις περιοχές θα εγκατασταθούν έξυπνοι μετρητές τους επόμενους μήνες-Ο προγραμματισμός της ΑΗΚ
Παράταση σχεδίου Εξοικονομώ-Αναβαθμίζω για ΜμΕ και ΜΚΟ… Η νέα προθεσμία για υποβολή αιτήσεων
Στις ελληνικές καλένδες η ηλεκτρική διασύνδεση...«Θα συνεχιστεί στον κατάλληλο χρόνο που θα επιλεγεί»
Σε υψηλό δυο εβδομάδων το πετρέλαιο με άνοδο 2%
Ηλεκτρική διασύνδεση: Συνέστησε αναμονή ενόψει αποφάσεων ΚΥΣΕΑ ο Χριστοδουλίδης-«Να μην προτρέχουμε»
Ο ΔΟΕ μειώνει τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου-Πλεονάζουσα παραγωγή έως το 2026
Δεν αλλάζουν τα δεδομένα για το «Ηλέκτρα» ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης-Προχωρεί σε νέο γεωτρητικό στόχο η εταιρεία