Powered by

Οι βρετανικές εταιρίες έχουν ελλείψεις αλλά δεν προτιμούν ξένους εργαζόμενους

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι δεν χάνουν ευκαιρίες λόγω της ξένης εργασίας και είναι απίθανο να δουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους να βελτιώνονται δραματικά λόγω της μετανάστευσης που επιφέρει το Brexit.

Παρότι σχεδόν οι μισές εταιρίες έχουν αντιμετωπίσει έλλειψη σε εργασία και δεξιότητες τους τελευταίους 12 μήνες, λιγότερο του 10% υποστηρίζει πως αναζητά εργαζόμενους από το εξωτερικό για να καλύψει τα κενά. Αντιθέτως, οι βρετανικές επιχειρήσεις επενδύουν περισσότερο στην επάνδρωση και στην εκπαίδευση, αποκάλυψε σήμερα έρευνα του Βρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (BCC).

Όπως πρόσθεσε το BCC, τα ευρήματά του «ακυρώνουν το μύθο πως οι εταιρίες της Βρετανίας αγνοούν τους τοπικούς εργαζόμενους ευνοώντας την εργασία από το εξωτερικό».

Παράλληλα, το Επιμελητήριο εξέφρασε επιφυλακτικότητα απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως η μειούμενη εισροή εργαζόμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του Brexit, θα ενισχύσει τις εργασιακές προοπτικές των Βρετανών. Μόλις μία στις πέντε βρετανικές εταιρίες τόνισαν πως εστιάζουν σε Βρετανούς εργαζόμενους μόνο και μόνο επειδή περιορίζεται η πρόσβαση από την ΕΕ.

Το 40% των βρετανικών επιχειρήσεων έχει εργαζομένους από άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ το 23% έχει προσωπικό από περιοχές εκτός του μπλοκ, αποκάλυψε η έρευνα του BCC σύμφωνα με το Bloomberg. Σχεδόν το 40% των εταιριών υποστηρίζει πως οι μελλοντικοί περιορισμοί στην εργασία από την ΕΕ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές του.

Πάντως, ο κίνδυνος έλλειψης εργαζομένων αυξάνεται, καθώς η ανεργία στη Βρετανία παραμένει σε ιστορικά χαμηλά. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σε χαμηλά σχεδόν 40 ετών, στο 4,4%, στη διάρκεια του τριμήνου μέχρι τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ
Έξαλλος με Πάουελ ο Τραμπ...«Έχουμε έναν άνθρωπο που είναι απλώς ένα πεισματάρικο μουλάρι και ένας ηλίθιος άνθρωπος»
Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών για την τιμή του πετρελαίου
Με επαρκή κεφάλαια που ξεπερνούν τα 550 δισ. δολάρια οι μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ-Πέρασαν τα τεστ αντοχής της Fed
Σε νέο ρεκόρ η Wall Street λόγω συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας στο εμπόριο
Ολοταχώς για... ανακωχή ΗΠΑ και Κίνα-Ολοκλήρωσαν την εμπορική συμφωνία που διαμορφώθηκε στην Γενεύη
Έτοιμη για εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ η Ε.Ε.-«Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι»
Γερμανία: Υποχώρηση του καταναλωτικού κλίματος λόγω αυξημένης προθυμίας για αποταμίευση
Η Shell διαψεύδει τα σενάρια εξαγοράς της BP-«Καμία πρόθεση για πρόταση»
Χρυσός: Κέρδη για το πολύτιμο μέταλλο με το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και Fed-Στα 3.340 δολάρια η ουγγιά