Αναστέλλει τις εργασίες στην Ελλάδα η Eldorado Gold

Αναστολή όλων των εργασιών και επενδύσεών της στην Ελλάδα ανακοίνωσε, το πρωί της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου η εταιρεία Eldorado Gold Corporation.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία αλλά και η ελληνική θυγατρική της, Ελληνική Χρυσός, παύουν τις επενδύσεις του στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα καθώς, όπως υποστηρίζουν, παρά τις επανειλημμένες απόπειρες να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν σοβαρά κωλύματα και καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων του στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις αυτές είναι αδικαιολόγητες και επηρέασαν σημαντικά το κόστος των έργων εμποδίζοντας, έτσι την επένδυση.

Σημειώνεται ότι η επένδυση της Eldorado Gold στις Σκουριές είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονταν για σοβαρές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την εξόρυξη χρυσού. Επιπλέον, εκκρεμεί απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με την εγκυρότητα των αδειών λειτουργίας της επιχείρησης στις Σκουριές, απόφαση η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Eldorado Gold, «η εταιρεία θα επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα κατόπιν έγκρισης και έκδοσης των απαιτούμενων αδειών, σε συνεργασία με μια υποστηρικτική κυβέρνηση, ανοικτή σε συζητήσεις γύρω από τη χρήση και εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων τεχνολογιών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν και πότε απαγορεύεται
Ελλάδα: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,3% το 2024 και 2,4% για το 2025
Το μήνυμα των αγορών και των οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έριξε το «φράγμα» των 1.440 μονάδων–Νέο ρεκόρ 13 ετών
Ελλάδα: Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% φέρνει άλλες «αναβαθμίσεις» το 2024
Αθηναϊκή Ριβιέρα: Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ-Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα
S&P: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Ελλάδας διατηρώντας το ΒΒΒ-
Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα-Τι ζητούν οι εργαζόμενοι
NielsenIQ: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή στα σούπερ μάρκετ
Ελλάδα: Σημαντική ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο