powered by

ΚΤΚ: Υποχώρησε το επιτόκιο για οικιστικά δάνεια

Μειώθηκαν τόσο τα επιτόκια καταθέσεων όσο και τα επιτόκια για δάνεια κατά τον μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία επιτοκίων των νομισματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που δημοσιεύει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Οι κυριότερες εξελίξεις επιτοκίων που αφορούν νέες συμβάσεις καταθέσεων και δανείων, περιλαμβανομένων των συμβάσεων οι οποίες έτυχαν επαναδιαπραγμάτευσης, συνοψίζονται ως εξής:

Επιτόκια Καταθέσεων
Το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά υποχώρησε στο 1,26%, σε σύγκριση με 1,35% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες επίσης παρουσίασε πτώση στο 1,38%, σε σύγκριση με 1,48% τον προηγούμενο μήνα.

Επιτόκια Δανείων
Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια κατέγραψε οριακή μείωση στο 4,22%, σε σύγκριση με 4,23% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας υποχώρησε στο 2,75%, σε σύγκριση με 2,82% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκατ. μειώθηκε στο 4,03%, σε σύγκριση με 4,05% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. σημείωσε άνοδο στο 3,63%, σε σύγκριση με 3,56% τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...
Σχεδόν βέβαιη νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ-Τι αναμένεται να ακολουθήσει