Powered by

Στα 35 εκατ. ευρώ η καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια

«H καταβολή για κάθε τηλεοπτική άδεια διαμορφώνεται στα 35 εκατ. ευρώ σε δέκα ισόποσες δόσεις, όπως αποφάνθηκε η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» διεμήνυσε ο γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος εκτίμησε πως η διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα ολοκληρωθεί εντός τριμήνου. Όπως σημείωσε, τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν με όρους αγοράς, αλλά επιτελούν και τη συνταγματική επιταγή για ενημέρωση και είναι κύτταρα δημοκαρατίας και πολιτισμού.

«Η ΝΔ και τα παρακολουθήματά της δεν ήθελαν ποτέ να γίνει ο διαγωνισμός και έδωσαν αγώνα να προστατέψουν το πορτοφόλι των καναλαρχών» τόνισε και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός που είχε γίνει ήταν πετυχημένος.

«Για να πατάξουμε τη διαπλοκή απαιτείται να υπάρχει διαφάνεια και στο σύνολο των συναλλαγών που υπάρχουν στη διαφημιστική αγορά… Λειτουργεί καθεστώς ασύμμετρων διαπραγματεύσεων… Η νέα νομοθετική ρύθμιση βάζει πάνω από το τραπέζι όλες τις συναλλαγές» επισήμανε αναφερόμενος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που νομοθετείται στη Βουλή.

Για τις θέσεις εργασίας, ο κ. Κρέτσος υπογράμμισε ότι θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2018, ενώ δεσμεύτηκε για τη διασφάλιση τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε κάθε κανάλι.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ισχυρές οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εκτιμούν διεθνείς οίκοι...Μπαράζ θετικών εκθέσεων και υψηλότερες τιμές-στόχοι
Ανακάμπτει η πλήρης απασχόληση-Οι τομείς με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα
UBS: Παραμένουν ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες-Οι νέες τιμές στόχοι
Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope