powered by

Επεκτείνει το κτήριο της Βουλής ο Συλλούρης

Πλάνα για επέκταση του υφιστάμενου κτηρίου της Βουλής, με στόχο να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ανάγκες του Κοινοβουλίου, κάνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η αξιοποίηση κονδυλίου ύψους €2 εκατ που εξοικονομήθηκαν από διάφορες περικοπές, για το κτίσιμο επιπλέον εγκαταστάσεων 500 τ.μ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ της υφιστάμενης εισόδου του κτηρίου και της ράμπας που οδηγεί σε χώρους στάθμευσης της Βουλής, θα κτιστούν τρείς νέοι όροφοι.

Διαβάστε ακόμα: Κύπρος: Αυξάνει το μερίδιο της στον παγκόσμιο τουρισμό  

Παράλληλα, στα πλάνα του Δημήτρη Συλλούρη βρίσκεται και η αξιοποίηση του παλιού Τ/κ σπιτιού που βρίσκεται επί της οδού Χείλωνος, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βουλή σκοπεύει να προχωρήσει σε ριζική ανακαίνιση του εν λόγω υποστατικού, αντλώντας το 85% του κόστους του έργου από ευρωπαϊκά κονδύλια. Αφού ανακαινιστεί, θα αξιοποιηθεί ως «Σπίτι του Πολίτη στη Βουλή». Πέραν της δυνατότητας αξιοποίησης του εν λόγω υποστατικού για εκδηλώσεις και επαφές με τους πολίτες, μελετάται η δημιουργία αίθουσας με υπολογιστές, η οποία θα αξιοποιείται από πολίτες. Παράλληλα, γίνονται σκέψεις για στέγαση στις εν λόγω εγκαταστάσεις, υπηρεσιών της Βουλής, όπως μέρος του Αρχείου, του Τμήματος Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής, των Υπηρεσιών Εκδόσεων κτλ.

Το κόστος ανακαίνισης του συγκεκριμένου υποστατικού δεν έχει ακόμα υπολογιστεί, ωστόσο αναμένεται η εκπόνηση σχετικής προκαταρκτικής μελέτης από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. 

Διαβάστε ακόμα: Regis Milk Industries: Γεύσεις 65 χρόνων

Παράλληλα, μετά την απόρριψη αιτημάτων του Προέδρου της Βουλής για αξιοποίηση για τις ανάγκες της Βουλής,  του χώρου του παλιού νοσοκομείου και του κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, ο Δημήτρης Συλλούρης φαίνεται να επιμένει στην πρόταση του για πεζοδρόμηση του δρόμου, ο οποίος περνά μπροστά από τη Βουλή. Με αυτό τον τρόπο, θα καθίσταται πιο εύκολη η ενοποίηση και με το υπό μελέτη «Σπίτι του Πολίτη στη Βουλή», ενώ θα καθίσταται και πιο ασφαλής η πρόσβαση προς το κτήριο του Κοινοβουλίου. 

Δειτε Επισης

Δημόσια Έργα: Το ΤΑΥ αρμόδιο για μονιμοποίηση δρόμου κάτω από τη γέφυρα Καλαβασού
Και εγένετο ξανά Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμου Σκυροδέματος...Δεν θα ασχολείται συλλογικά με τα εργασιακά
Χαιρετίζει τις καταδίκες για σφετερισμό το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών-«Τέτοιες παράνομες πράξεις δεν μένουν ατιμώρητες»
Ο Όμιλος Δ. Ζαβός παρουσίασε το «The Oasis Collection» στην 7η Σύνοδο «Doing Business with Cyprus 2025» στο Τελ Αβίβ
Στ. Γαβριήλ: Βασικός μοχλός ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας ο κατασκευαστικός τομέας-Ατεκμηρίωτη στοχοποίηση
Δημόσια διαβούλευση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Στροβόλου-Κάλεσμα προς τους δημότες για εισηγήσεις
Μεγάλη πρόοδος στην ταχύτητα εξέτασης πολεοδομικών αιτήσεων από ΕΟΑ Αμμοχώστου-Τι δείχνουν τα στοιχεία
Δυναμική παρουσία GoGordian στο 7ο Doing Business with Cyprus Summit στο Τελ Αβίβ
Ακίνητα στην Πάφο: Γιατί το μέγεθος, το ύψος και οι παροχές έχουν σημασία
Καθυστερήσεις στην έκδοση πολεοδομικών αδειών και πολεοδομικών ελέγχων συζήτησαν ΕΒΕΛ-ΕΟΑ Λάρνακας