Powered by

Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ

Σε θετικό έδαφος έκλεισε την Τρίτη (29 Αυγούστου) το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, μετά τις μικρές απώλειες της προηγούμενης ημέρας. Ως αποτέλεσμα του αγοραστικού ενδιαφέροντος στο δεύτερο μισό της χρηματιστηριακής συνάντησης, ο Γενικός Δείκτης υπερκάλυψε ζημιές μέχρι 0,3% και σημείωσε τελικά μικρή αύξηση σε ποσοστό 0,21%, κλείνοντας στις 76,46 μονάδες.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 45,91 μονάδες, καταγράφοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,15%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €176.810.
 
Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,52%, η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,16% και ο Δείκτης των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 3,03%. Πτώση σε ποσοστό 0,61% σημείωσαν οι Επενδυτικές.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €146.956 (πτώση 1% - τιμή κλεισίματος €2,96). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €7.675 (άνοδος 0,24% - τιμή κλεισίματος €0,82), της Louis με €4.183 (άνοδος 2,70% - τιμή κλεισίματος €0,038), της Blue Island με €9.649 (άνοδος 1,25% - τιμή κλεισίματος €0,324) και της Salamis Tours με €2.866 (πτώση 0,29% - τιμή κλεισίματος €0,339).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 11 κινήθηκαν ανοδικά,  4 πτωτικά και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 88.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ-Εβδομαδιαίες ζημιές 0,25%
Λιου Τζιαντσάο (ΚΚΚ): Η Κύπρος έχει καταστεί για άλλη μια φορά πύλη για τη συνεργασία Κίνας-Ε.Ε.
Ετήσια αύξηση 1,5% στους εργαζόμενους και 1,9% στις ώρες εργασίας το πρώτο τρίμηνο
Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-FAO στους τομείς διαχείρισης υδάτινων πόρων, σπατάλης τροφίμων και επισιτιστικής ασφάλειας
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο
ΠτΔ: Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και ένταξη στη Σένγκεν στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας Ε.Ε.
Αντρέας Κυπριανού: Η ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών προς υλοποίηση ΚΑΠ και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης
Συζήτησαν για τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις Η.Β. και Λάρνακας Νάκης Αντωνίου και Ύπατος Αρμοστής
Μάκης Κεραυνός: Σταθερή και ανθεκτική η κυπριακή οικονομία-Μας απασχολούν οι ανελαστικές δαπάνες