Powered by

Έφεση άσκησε ο συνήγορος του αντιπροέδρου της Samsung

O συνήγορος του αντιπροέδρου της Samsung Τζέι Λι κατέθεσε έφεση επί της πενταετούς ποινής κάθειρξης που του επιβλήθηκε από κατώτερο δικαστήριο για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο διαφθοράς, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου της κεντρικής περιφέρειας της Σεούλ.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δεν σχολίασε σχετικά.

Το δικαστήριο εκτίμησε ότι ο 49χρονος αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones παγκοσμίως, είναι ένοχος μεταξύ άλλων για διαφθορά και ψευδορκία στο σκάνδαλο που οδήγησε στην αποπομπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χίε.

Ο Τζέι Λι, που είναι ο τρίτος κατά σειρά πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα και θεωρούνταν ο διάδοχος του θρόνου της Samsung, βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες για δωρεές σε ιδρύματα που διαχειριζόταν η Τσοι Σουν Σιλ, στενή φίλη της τέως προέδρου της Νότιας Κορέας, με αντάλλαγμα την επιείκεια της κυβέρνησης.

Ο Λι που είχε αρνηθεί τις κατηγορίες βρίσκεται υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο.

Οι δικηγόροι του είχαν ανακοινώσει από την αρχή ότι θα ασκούσαν έφεση. Ωστόσο, βάσει της νομοθεσίας της Νότιας Κορέας δεν μπορούν να ανασταλούν οι καταδίκες σε περισσότερα από τρία χρόνια φυλάκιση. Η πενταετής φυλάκιση είναι μια από τις μεγαλύτερες ποινές που έχουν επιβληθεί σε μεγάλο επιχειρηματία της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ