Powered by

ΗΠΑ: 3,5 χρόνια φυλάκισης σε πρώην μηχανικό της VW για το dieselgate

Σε τρεισήμισι χρόνια χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε πρώην μηχανικός της Volkswagen από αμερικανικό δικαστήριο για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.
Ο Τζέιμς Ρόμπερτ Λιάνγκ δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες συνωμοσίας για απάτη και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 40 μήνες φυλάκισης και να πληρώσει πρόστιμο 200.000 δολαρίων.
 
Να σημειωθεί ότι η ποινή ήταν αρκετά πιο αυστηρή από αυτή που πρότειναν οι Εισαγγελείς. Το υπ. Δικαιοσύνης είχε προτείνει την φυλάκισή του για τρία χρόνια και πρόστιμο μόλις 20.000 δολαρίων.
 
Ο Λιανγκ είχε δηλώσει ένοχος πριν έναν χρόνο για τον ρόλο του στο λεγόμενο σκάνδαλο του dieselgate ενώ η συνεργασία του επέτρεψε στις Αρχές να απαγγείλουν κατηγορίες σε άλλους τρεις κατηγορούμενους.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Έξαλλος με Πάουελ ο Τραμπ...«Έχουμε έναν άνθρωπο που είναι απλώς ένα πεισματάρικο μουλάρι και ένας ηλίθιος άνθρωπος»