Powered by

Εβδομαδιαίες απώλειες για το ΧΑΚ

Συνεχίστηκε την Παρασκευή η κερδοφόρα πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει άνοδο 0,12% κλείνοντας στις 76,93 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 1,35%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 46,24 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,11%. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στα €84.051.             

Όσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές παρουσίασαν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,36%, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισαν οι Επενδυτικές. Άνοδο κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 0,68% και τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 1,18%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €42.317 (πτώση 0,33% - τιμή κλεισίματος €2,99). Ακολούθησαν οι μετοχές της The Cyprus Cement Public Company (άνοδος 0,64% - τιμή κλεισίματος €0,63), της Blue Island με €9.105 (πτώση 4,32% - τιμή κλεισίματος €0,31), της Δήμητρας Επενδυτικές με €8.792 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,38) και της Logicom με €5.636 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,38).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 9 κινήθηκαν ανοδικά,  4 πτωτικά και 4 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε στις 72.

Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου ανακοίνωσε ότι έχει αποδεχθεί προς εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου σύμφωνα με το Άρθρο 58 του Νόμου του ΧΑΚ 22.794.225 συνήθεις μετοχές της εταιρείας Amathus Public Ltd, οι οποίες εκδόθηκαν στα πλαίσια αποφάσεων Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας ημερομηνίας 11 Μαρτίου 2016.

Σημειώνεται ότι οι πιο πάνω μετοχές θα ενσωματωθούν στο ήδη εισηγμένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το οποίο θα ανέλθει σε 110.844.530 μετοχές.  

Η διαπραγμάτευση των μετοχών θα αρχίσει την Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άνοδο κατέγραψε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Στην Ολλανδία για περαιτέρω ενίσχυση της αγροτικής συνεργασίας η Μαρία Παναγιώτου
Σε εξέλιξη οι έλεγχοι συμμόρφωσης για ΦΠΑ 5% στην πρώτη κατοικία-Η ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας
Είδε Νίκο Παπαθανάση στην Αθήνα ο Μάκης Κεραυνός-Κοινές προτεραιότητες και ανάγκη για συμπόρευση
Άνοιξαν οι αιτήσεις για ενίσχυση γεωργών που πλήγηκαν από φυσικά φαινόμενα-Στα €12,3 εκατ. ο προϋπολογισμός
Μ. Παναγιώτου: Ο γεωργικός τομέας έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του στις κρίσεις-Πρέπει να προστατευθεί
Ν. Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός εταίρος για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό πανεπιστημιακό κέντρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η ανεργία στην Κύπρο-Τα δημογραφικά δεδομένα των ανέργων
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Στην παράταση το μέλλον της...καυτής πΑΤΑτας-Κλειστά χαρτιά από Παναγιώτου, αναμονή από κοινωνικούς εταίρους