Powered by

Le Petit Rex: Μικρή κι εκλεκτή πατισερί

Ένα ταξίδι στην Μονμάρτη, δύο νέα παιδιά, η έμπνευση, η αναβίωση μιας άλλης εποχής και πολύ - πολύ πείσμα. Η πατισερί Le Petit Rex είναι το όνειρο δύο νέων ανθρώπων που θέλησαν να αναβιώσουν τον θεσμό των παλιών παραδοσιακών ζαχαροπλαστείων, προσθέτοντας σύγχρονες πινελιές ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών. Η Μαρία Πογιατζή και ο Αντρέας Μιχαήλ πάντοτε ήθελαν να φτιάξουν κάτι δικό τους και το Le Petit Rex ήταν ο τρόπος τους να υλοποιήσουν αυτή τους την επιθυμία. Η πατισερί προσφέρει παραδοσιακά γλυκά με κρέμα πατισερί, παπάδες, καρδινάλιους, γαλακτομπούρεκα, μπισκότα αμυγδάλου, πετιφούρ, και άλλα, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη συλλογή από αλμυρά σνακ, όλα φτιαγμένα στο εργαστήρι της, το οποίο στεγάζεται στο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πρωτεύουσας, Rex. 

Η φιλοσοφία της διακόσμησης του χώρου και του τρόπου εξυπηρέτησης των πελατών ήταν το αποτέλεσμα ενός ταξιδιού στη Γαλλία και των φοιτητικών χρόνων της Μαρίας.

«Το 2012 πήγαμε ένα ταξίδι στη Μονμάρτη της Γαλλίας και εντυπωσιαστήκαμε με τους μικρούς χώρους που απέπνεαν τόση ζεστασιά και ομορφιά», ανέφερε ο Αντρέας. «Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούμε να έχουμε μια άμεση επαφή με τον πελάτη, να νοιώθει ζεστά όταν έρχεται εδώ». 

Θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στην παράδοση», πρόσθεσε η Μαρία. «Τα παλιά ζαχαροπλαστεία στην Ελλάδα και στην παλιά Λευκωσία είχαν καφέ, πάστες και γλυκά, κάτι που η δική μας γενιά δεν γνώρισε. Έτσι είπαμε να διατηρήσουμε την παράδοση με κάποια σύγχρονα στοιχεία». 

Όπως τόνισαν και οι ίδιοι, η σχέση με τους πελάτες τους βασίζεται στην ειλικρίνεια. Παραδέχονται τα λάθη τους, ζητούν συμβουλές και μαθαίνουν, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν μέσα από τις εμπειρίες τους. Η πιο δύσκολη στιγμή τους, όπως είπαν, ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας, καθώς κανείς από τους δύο δεν είχε ξανακάνει κάτι παρόμοιο και είχαν βάλει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό τους. 

«Δεν προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα μαγαζί δήθεν έτοιμο ή φτασμένο, ο κόσμος μας κι εμείς, εξελιχθήκαμε μαζί. Εκείνος ο πρώτος πελάτης, που ήπιε εκείνο τον πολύ μέτριο καφέ που του φτιάξαμε, στάθηκε δίπλα μας. Ήταν το πρώτο καπουτσίνο που έφτιαξα σε πελάτη και ήταν τραγωδία», ομολόγησε η Μαρία. «Ζήτησα συγγνώμη, το εκτίμησε, από τότε ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα και μόλις κατάφερα να φτιάξω ένα καλό καπουτσίνο μου το είπε!». 

Ο Αντρέας και η Μαρία έχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Προσθήκες στο μενού, καλύτερη εκπαίδευση σε θέματα συνταγών για να μπορούν να τις φτιάχνουν και οι ίδιοι, καθώς και δημιουργία ενός δεύτερου καταστήματος, το οποίο, όμως, θα αποπνέει την ίδια αύρα και αγάπη με το υφιστάμενο, είναι μόνο ένα μέρος αυτών που ονειρεύονται. 
 

Δειτε Επισης

Εταιρικές εκδηλώσεις στο Salt & Fire-Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία
Philippe Bone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την Accor στην Κύπρο-Σχεδιάζει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία με δέκα έργα ήδη σε εξέλιξη
Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ ο τουρισμός... Πάνε για να σπάσουν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων οι αφίξεις
Στα καλύτερά του με άνοδο σε αφίξεις και έσοδα ο τουρισμός...Αύξηση της συνεισφοράς του τομέα στο ΑΕΠ
Νέες προσθήκες στο Trilogy Plaza
Ισπανία: «Καμπάνα» 179 εκατ. σε πέντε αεροπορικές για καταχρηστικές χρεώσεις
Γιατί ο ΠΑΣΥΞΕ απέρριψε την μεσολαβητική πρόταση και το μήνυμα Παναγιώτου για τη συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία
Ολοκαίνουργια άφιξη από όμιλο PHC...Πόλος έλξης και game changer το νέο Caffè Nero στην Πλατεία Ελευθερίας
H στρατηγική συνεργασία της Emirates με τη flydubai...Οι επτά τρόποι με τους οποίους επωφελούνται οι επιβάτες
Ανατροπή με την συλλογική σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» ΠΑΣΥΞΕ στην πρόταση Παναγιώτου