Powered by

Le Petit Rex: Μικρή κι εκλεκτή πατισερί

Ένα ταξίδι στην Μονμάρτη, δύο νέα παιδιά, η έμπνευση, η αναβίωση μιας άλλης εποχής και πολύ - πολύ πείσμα. Η πατισερί Le Petit Rex είναι το όνειρο δύο νέων ανθρώπων που θέλησαν να αναβιώσουν τον θεσμό των παλιών παραδοσιακών ζαχαροπλαστείων, προσθέτοντας σύγχρονες πινελιές ανάλογα με τις επιθυμίες των πελατών. Η Μαρία Πογιατζή και ο Αντρέας Μιχαήλ πάντοτε ήθελαν να φτιάξουν κάτι δικό τους και το Le Petit Rex ήταν ο τρόπος τους να υλοποιήσουν αυτή τους την επιθυμία. Η πατισερί προσφέρει παραδοσιακά γλυκά με κρέμα πατισερί, παπάδες, καρδινάλιους, γαλακτομπούρεκα, μπισκότα αμυγδάλου, πετιφούρ, και άλλα, ενώ διαθέτει και μια μεγάλη συλλογή από αλμυρά σνακ, όλα φτιαγμένα στο εργαστήρι της, το οποίο στεγάζεται στο γνωστό ζαχαροπλαστείο της πρωτεύουσας, Rex. 

Η φιλοσοφία της διακόσμησης του χώρου και του τρόπου εξυπηρέτησης των πελατών ήταν το αποτέλεσμα ενός ταξιδιού στη Γαλλία και των φοιτητικών χρόνων της Μαρίας.

«Το 2012 πήγαμε ένα ταξίδι στη Μονμάρτη της Γαλλίας και εντυπωσιαστήκαμε με τους μικρούς χώρους που απέπνεαν τόση ζεστασιά και ομορφιά», ανέφερε ο Αντρέας. «Με τον ίδιο τρόπο, προσπαθούμε να έχουμε μια άμεση επαφή με τον πελάτη, να νοιώθει ζεστά όταν έρχεται εδώ». 

Θέλαμε να γυρίσουμε πίσω στην παράδοση», πρόσθεσε η Μαρία. «Τα παλιά ζαχαροπλαστεία στην Ελλάδα και στην παλιά Λευκωσία είχαν καφέ, πάστες και γλυκά, κάτι που η δική μας γενιά δεν γνώρισε. Έτσι είπαμε να διατηρήσουμε την παράδοση με κάποια σύγχρονα στοιχεία». 

Όπως τόνισαν και οι ίδιοι, η σχέση με τους πελάτες τους βασίζεται στην ειλικρίνεια. Παραδέχονται τα λάθη τους, ζητούν συμβουλές και μαθαίνουν, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν μέσα από τις εμπειρίες τους. Η πιο δύσκολη στιγμή τους, όπως είπαν, ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας, καθώς κανείς από τους δύο δεν είχε ξανακάνει κάτι παρόμοιο και είχαν βάλει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό τους. 

«Δεν προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ένα μαγαζί δήθεν έτοιμο ή φτασμένο, ο κόσμος μας κι εμείς, εξελιχθήκαμε μαζί. Εκείνος ο πρώτος πελάτης, που ήπιε εκείνο τον πολύ μέτριο καφέ που του φτιάξαμε, στάθηκε δίπλα μας. Ήταν το πρώτο καπουτσίνο που έφτιαξα σε πελάτη και ήταν τραγωδία», ομολόγησε η Μαρία. «Ζήτησα συγγνώμη, το εκτίμησε, από τότε ερχόταν σχεδόν κάθε μέρα και μόλις κατάφερα να φτιάξω ένα καλό καπουτσίνο μου το είπε!». 

Ο Αντρέας και η Μαρία έχουν πολλά σχέδια για το μέλλον. Προσθήκες στο μενού, καλύτερη εκπαίδευση σε θέματα συνταγών για να μπορούν να τις φτιάχνουν και οι ίδιοι, καθώς και δημιουργία ενός δεύτερου καταστήματος, το οποίο, όμως, θα αποπνέει την ίδια αύρα και αγάπη με το υφιστάμενο, είναι μόνο ένα μέρος αυτών που ονειρεύονται. 
 

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ Πάφου: Στόχος η καθιέρωση της Πάφου ως ποιοτικού ολόχρονου τουριστικού προορισμού
Α. Σπακουρή: Όχι απλώς ένας τουριστικός προορισμός για τους Κύπριους η Ελλάδα-Γιατί βρίσκεται σταθερά στην κορυφή
Olympic Lagoon Resort: Επεκτάσεις και βελτιώσεις στο πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα (photos)
Κώστας Κουμής: Ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο Τρόοδος
Υπογράφηκε η σύμβαση για τα κεντρικά γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δωρεάν WiFi σε όλες τις παραλίες του Πρωταρά-Συνεργασία Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας με την Cosmos Wireless
The original pan από την Pizza Hut...Ένα ταξίδι που γράφει ακόμη ιστορία, γεμάτη στιγμές
Στρέφονται νομικά κατά της Booking.com οι ευρωπαίοι ξενοδόχοι-Στηρίζει την συλλογική δράση ο ΠΑΣΥΞΕ
Costa Coffee Κύπρου: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Barista of the Year 2025
Νορβηγία: Εισάγει τουριστικό φόρο 3% στα καταλύματα για αντιμετώπιση του υπερτουρισμού