Powered by

Στο 29% η υλοποίηση του αναπτυξιακού προϋπολογισμού

Στα ίδια χαμηλά επίπεδα με πέρσι και σε συγκεκριμένα στο 29%, διατηρήθηκε το ποσοστό υλοποίησης των αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού στους πρώτους επτά μήνες του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο.

Ειδικότερα, οι συνολικές αναπτυξιακές δαπάνες που υλοποιήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου του τρέχοντος έτους ανήλθαν σε €231,7 εκατομμύρια σε σχέση με €788,9 εκατ. που προϋπολογίστηκαν για όλο το έτος. Το ποσοστό υλοποίησης για την αντίστοιχη περίοδο του 2016 ήταν 26%.

Οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες που έχουν εκταμιευθεί ανήλθαν στο 25% ήτοι στα €138,8 εκατ. σε σχέση με €554,7 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί για όλο το έτος. Το αντίστοιχο ποσοστό υλοποίησης για το 2016 ήταν 26%.

Στο 29% διαμορφώθηκε το ποσοστό υλοποίησης σε δαπάνες για κατασκευαστικά έργα, με τις πληρωμές την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου να ανέρχονται στα €23,4 εκατ. σε σύγκριση με €79,7 εκατ. που είχαν προϋπολογιστεί για όλο το έτος.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες για δρόμους που εκταμιεύτηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017 ανήλθαν στα €18,7 εκατ. ή στο 29%, σε σχέση με τις προϋπολογιζόμενες δαπάνες για όλο το 2017 ύψους €62,9 εκατ. Το ποσοστό υλοποίησης για την αντίστοιχη περίοδο του 2016 βρισκόταν στο 23%.

Το ποσοστό υλοποίησης για δαπάνες σε έργα υποδομής περιορίστηκε στο 16% σε σύγκριση με 21% πέρσι, με τις εκταμιεύσεις να ανέρχονται σε €6 εκατ. σε σχέση με €35 εκατ. που προϋπολογίστηκαν για όλο το έτος.

Το χαμηλότερο ποσοστό υλοποίησης παρουσίασαν οι δαπάνες για συμβουλευτικές υπηρεσίες και έρευνες με μόλις 7% με τις δαπάνες που εκταμιεύθηκαν στο επτάμηνο του έτους να ανέρχονται σε €1,4 εκατ. από τα προϋπολογιζόμενα €20,5 εκατ. για όλο το έτος. Το ποσοστό υλοποίησης για τη αντίστοιχη περσινή περίοδο βρισκόταν στο 15%.

Αντίθετα, το ψηλότερο ποσοστό υλοποίησης με 73%, παρουσίασαν οι δαπάνες για μεταβιβάσεις εξωτερικού, οι οποίες ανήλθαν σε €4,06 εκατ. το επτάμηνο σε σύγκριση με €5,4 εκατ. για όλο το έτος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απώλειες κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Σε επαγρύπνηση για τον σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα ο ΠΔΣ-Παρακολουθεί στενά τις δικαστικές διαδικασίες
Μ. Παναγιώτου: Ενίσχυση λαϊκών αγορών με δίκαιες τιμές και μεγαλύτερη διαφάνεια-Προτεραιότητα για την αγροτική μας πολιτική
Οι πρωτοβουλίες και στόχοι του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Η.Β.-Παρουσιάστηκαν στον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου
Άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ τη Δευτέρα
Στηρίζουν όλοι, αλλά στήνουν πόδι για την Εθνική Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων οι δικηγόροι-Το πακέτο νομοσχεδίων
Στα 55.490 άτομα η απασχόληση στην Κυβέρνηση τον Απρίλιο
Αναβαθμισμένες αγρομετεωρολογικές υπηρεσίες στη διάθεση των παραγωγών
Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το brain gain-Τα κίνητρα, οι διευκολύνσεις και το κέρδος για την Κυπριακή Δημοκρατία
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη: Το τεράστιο έργο που επιτελεί ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης