Powered by

Pizza Mia: Μετά τη Λευκωσία σκέψεις για παγκύπρια παρουσία

Για αρκετά χρόνια η Pizza Mia πέραν από τη Λεμεσό, λειτουργούσε εστιατόριο και στη Λευκωσία. Μετά από ένα κενό μερικών ετών, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Μάρτιο υπήρξε επαναδραστηριοποίηση στη Λευκωσία ενώ γίνονται σκέψεις για επέκταση και σε άλλες πόλεις της Κύπρου μέσω franchise.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Κοζάκο, ιδιοκτήτης του brand, το τρίπτυχο της επιτυχίας της Pizza Mia αποτελούν οι μαμαδίστικες συνταγές, οι πλούσιες μερίδες και οι λογικές τιμές, ενώ το μοντέλο ανάπτυξης στηρίζεται σε ανθρωποκεντρικές αξίες. Μιλώντας στο InBusinessNews o Χρήστος Κοζάκος επισημαίνει πως πάντοτε θέτει τον πήχη ψηλά, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους συνεργάτες τους, με κύριο γνώμονα την παροχή προϊόντος το οποίο πρέπει να υπερβαίνει, όπως σημειώνει, τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού καταναλωτή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ίδιος βρίσκεται με τη φυσική του παρουσία σε ένα από τα τρία του καταστήματα όχι μόνο για να επιβλέψει αλλά και για να εργαστεί. 

Διαβάστε ακόμα: Ούτε για «δείγμα» τα διαμερίσματα σε Λευκωσία – Λεμεσό

Που οφείλεται η επιτυχία της Pizza Mia;
Προσφέρουμε νόστιμο, χορταστικό και υγιεινό φαγητό, φτιαγμένο με ποιοτικές πρώτες ύλες, σε πολύ οικονομικές τιμές, σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να αισθάνεσαι ευπρόσδεκτος. Αυτές είναι οι αρχές μας, τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν, το DNA μας. Από εκεί και πέρα, φροντίζουμε να ενισχύουμε το προϊόν μας υιοθετώντας νέες τάσεις και υπηρεσίες, χωρίς να χάνουμε το χαρακτήρα μας αλλά ενδυναμώνοντάς τον. 
 
Η Pizza Mia λειτουργούσε και παλαιότερα στη Λευκωσία. Γιατί αποφάσισες να επαναδραστηριοποιηθείς στην πρωτεύουσα;
Η επιθυμία μου να επιστρέψει η Pizza Mia στην πρωτεύουσα, ήταν μεγάλη, ποτέ δεν έφυγε από τη λίστα των προτεραιοτήτων μου ή των επαγγελματικών μου φιλοδοξιών, αν προτιμάς. Η απόφαση πάρθηκε από τις επαναλαμβανόμενες προτροπές των Λευκωσιατών που έρχονταν στο εστιατόριο της Λεμεσού ρωτώντας μας πότε θα ανοίξουμε στην Λευκωσία. Όταν αισθάνεσαι τόσο έντονα την ειλικρινέστατη αγάπη και εκτίμηση των ανθρώπων για την δουλειά σου, ξέρεις πως δεν πρόκειται για μια στοχευμένη επαγγελματική κίνηση αλλά για οργανική εξέλιξη. 
 
Πως ανταποκρίθηκε ο κόσμος της Λευκωσίας;
Ξέρετε, δεν είμαστε ένα μεγάλο ξενόφερτο brand και για να είμαι απολύτως ειλικρινής δεν προσδοκώ να γίνουμε. Είμαστε μια αμιγώς κυπριακή επιχείρηση και θα παραμείνουμε. Επιδιώκω όμως να είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε και ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε να το εκτιμά. Αυτή την εκτίμηση αισθανθήκαμε από την πρώτη κιόλας μέρα στη Λευκωσία. Οπότε ναι, η ανταπόκριση ήταν συγκινητική και με αυτό τον τρόπο κρίνω την επιτυχία. 
 
Εν καιρώ κρίσης, πήρες ένα μεγάλο ρίσκο και άνοιξες ένα νέο εστιατόριο. 
Δεν θεωρώ πως ήταν ρίσκο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πιστεύω πως η επιτυχία ήταν δεδομένη. Τουναντίον. Πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω πως το μέγεθος του ρίσκου θα πρέπει να είναι αντιστρόφως ανάλογο της ζημιάς που μπορεί να σου προκαλέσει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, ενώ η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε για κάθε καινούργιο project θα πρέπει να είναι πολλαπλάσια της προηγούμενης, γιατί οφείλουμε στον εαυτό μας να γινόμαστε καλύτεροι. Οπότε πήρα την απόφαση, μετά από πολύ σκέψη και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια για την επιτυχημένη της υλοποίηση. 
 
Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε άλλες πόλεις;
Και βέβαια. Είναι το επόμενο βήμα.
 
Γνωρίζουμε επίσης πως υπάρχουν δυνατότητες franchise. Μίλησε μας λίγο γι’αυτό.
Μας ενδιαφέρει να βρούμε τους αφοσιωμένους συνεργάτες που θα υιοθετήσουν το μοντέλο ανάπτυξής μας και θα έχουν τις αρχές μας προκειμένου να επεκταθούμε σε όλες τις πόλεις τις Κύπρου και να το κάνουμε τηρώντας τα standards μας και ικανοποιώντας τις προσδοκίες των ανθρώπων που επιμένουν πεισματικά να απολαμβάνουν την καλύτερη πίτσα φτιαγμένη από αγνά υλικά, με τον παραδοσιακό τρόπο και ψημένη σε αληθινό ξυλόφουρνο καθώς επίσης και υπέροχα πιάτα με ζυμαρικά, κρεατικά και σαλάτες. 
 

Δειτε Επισης

Εταιρικές εκδηλώσεις στο Salt & Fire-Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία
Philippe Bone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την Accor στην Κύπρο-Σχεδιάζει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία με δέκα έργα ήδη σε εξέλιξη
Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ ο τουρισμός... Πάνε για να σπάσουν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων οι αφίξεις
Στα καλύτερά του με άνοδο σε αφίξεις και έσοδα ο τουρισμός...Αύξηση της συνεισφοράς του τομέα στο ΑΕΠ
Νέες προσθήκες στο Trilogy Plaza
Ισπανία: «Καμπάνα» 179 εκατ. σε πέντε αεροπορικές για καταχρηστικές χρεώσεις
Γιατί ο ΠΑΣΥΞΕ απέρριψε την μεσολαβητική πρόταση και το μήνυμα Παναγιώτου για τη συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία
Ολοκαίνουργια άφιξη από όμιλο PHC...Πόλος έλξης και game changer το νέο Caffè Nero στην Πλατεία Ελευθερίας
H στρατηγική συνεργασία της Emirates με τη flydubai...Οι επτά τρόποι με τους οποίους επωφελούνται οι επιβάτες
Ανατροπή με την συλλογική σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» ΠΑΣΥΞΕ στην πρόταση Παναγιώτου