Powered by

Airbus: Το Α320 κατασκευάζεται σε τρεις ηπείρους

Η Airbus πρόκειται να σηματοδοτήσει ένα… διαφορετικό ορόσημο στον τομέα της αεροπορίας: την ταυτόχρονη παραγωγή του ίδιου αεροσκάφους σε τρεις ηπείρους. Η εταιρεία θα παραδώσει το πρώτο της A320 από το εργοστάσιό της στην Αλαμπάμα στις 25 Αυγούστου, το οποίο σημαίνει πως η Βόρεια Αμερική παράγει πλέον -μαζί με την Ευρώπη και την Ασία- το πιο δημοφιλές επιβατηγό αεροπλάνο στον κόσμο.

Οι εγκαταστάσεις της Airbus στην Αλαμπάμα άνοιξαν το 2015 και έχουν από τότε παράγει πάνω από 30 από τα μεγαλύτερα A321 της εταιρίας αεροναυπηγικής. Το πρώτο A320 που κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες θα παραδοθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου στην Spirit Airlines, η οποία έχει παραγγείλει 98 τέτοια αεροσκάφη.

Μέχρι τα τέλη του έτους, η Airbus σκοπεύει να έχει φτάσει το ρυθμό παραγωγής των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων σε τέσσερα σκάφη το μήνα, μεταδίδει το Bloomberg.

«Δεν σταματάμε ποτέ στα εργοστάσια της Airbus!» δήλωσε η Mary Anne Greczyn, εκπρόσωπος της εταιρίας, μέσα από ηλεκτρονική επιστολή. «Η παγκοσμιοποίηση, το να έρθουμε πιο κοντά στους πελάτες μας και ένα διεθνές βιομηχανικό ίχνος, αποτελούν κομμάτι της συνολικής στρατηγικής μας».

Η Airbus άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης εκτός Ευρώπης το 2008, στην Κίνα, όπου παράγει Α319 και Α320. Η ευρωπαϊκή παραγωγή του Α320 πραγματοποιείται στην Τουλούζη της Γαλλίας. Παράλληλα η ευρωπαϊκή εταιρία ετοιμάζει κι άλλες εγκαταστάσεις στην Κίνα, για την κατασκευή του μοντέλου φαρδιάς ατράκτου A330.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος