powered by

Στο μικροσκόπιο της Βουλής η συμφωνία ΣΚΤ - Altamira

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου τίθεται η συμφωνία μεταξύ της Συνεργατική Κυπριακής Τράπεζας και της ισπανικής Altamira για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώπιον της Επιτροπής θα τεθεί και το θέμα του κλεισίματος των 90 υποκαταστημάτων του Συνεργατισμού, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της μετοχοποίηση της Συνεργατικής και την παραχώρηση μετοχών σε πελάτες της Τράπεζας διότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και του Υπουργείου Οικονομικών. 

Σημειώνεται πως η συμφωνία με Altamira είναι διάρκειας 10 ετών και οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κάτω από το μισό αλλά και η πώληση ακινήτων που θα αποκτηθούν από πελάτες έναντι χρέους, ύψους €1,8 δισ. Σήμερα, η ΣΚΤ κατέχει ακίνητα αξίας περίπου €300 εκατ, τα οποία πήρε από δανειολήπτες έναντι χρέους.

Δειτε Επισης

Οι τρεις βασικοί πυλώνες στους οποίους εστίασε το ετήσιο οικονομικό φόρουμ του CFA Society Cyprus
ΕΚΤ: Πότε κλείνει ο κύκλος μείωσης των επιτοκίων-Τι βλέπουν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι αγορές
Τράπεζα Κύπρου: Απέκτησε 346.230 μετοχές στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών
Τράπεζα Κύπρου: Ανταποκρίνεται εκ νέου άμεσα στις αποφάσεις της ΕΚΤ και μειώνει το επιτόκιο κατά 0.25%
Σήμα παύσης μείωσης επιτοκίων από Λαγκάρντ-«Σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει την παγκόσμια αβεβαιότητα η ΕΚΤ»
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024
Εντυπωσιάζει με την επιχειρησιακή απόδοση και την κεφαλαιακή της ισχύ η Τρ. Κύπρου-Τι λέει η Deutsche Bank
Hellenic Bank Mobile App: Προσωπικό δάνειο από το κινητό; Ναι, τόσο απλά...