Powered by

40 under 40: Τα πρόσωπα – κλειδιά της λίστας του Fortune

Την ετήσια λίστα 40 undet 40 κυκλοφόρησε η αμερικανική έκδοση του περιοδικού Fortune, περιλαμβάνοντας για μια ακόμη χρονιά σημαντικές εκπλήξεις.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η λίστα ανοίγει με το πρόσωπο του Μανουέλ Μακρόν, του Γάλλου προέδρου ο οποίος κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές σε ηλικία 39 ετών.

MARK ZUCKERBERG, 33 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής, Facebook

Ο Zuckerberg έχει υπάρξει ένας τιτάνας του κλάδου για τόσο πολύ καιρό που η νεότητά του πλέον δεν είναι και τόσο αξιοσημείωτη. Ασχολείται έντονα με τη φιλανθρωπία και είναι και έμπειρος επιχειρηματίας, γνωστός για το στρατηγικό του όραμα. Κάποιοι λένε ότι θα κατέβει και για πρόεδρος των ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει στη λίστα μας για κάμποσα χρόνια ακόμα.
 


CHENG WEI, 35 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ JEAN LIU, 39 ΕΤΩΝ
Συνιδρυτές, Didi Chuxing

Η Didi Chuxing έγινε γνωστή πέρυσι ως η εταιρεία που αγόρασε τις λειτουργίες της Uber στην Κίνα, νικώντας την αντίπαλό της στη μάχη για τη μεγαλύτερη αγορά ταξί στον πλανήτη. Από τότε, ο κινεζικός γίγαντας της μίσθωσης υπηρεσιών ταξί πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία, με έναν γύρο χρηματοδότησης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που αποτίμησε την εταιρεία σε πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι επενδύσεις της εκτείνονται πλέον από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή μέχρι την Αφρική.

 

BRIAN CHESKY, 35 ΕΤΩΝ, NATHAN BLECHARCZYK, 34 ΕΤΩΝ, JOE GEBBIA, 35 ΕΤΩΝ
Συνιδρυτές, Airbnb

Ίσως είναι η μόνη τριάδα ιδρυτών που έχει μείνει μαζί ως επικεφαλής μιας startup αυτού του μεγέθους για μια περίοδο εννιά ετών. Ο διευθύνων σύμβουλος Chesky, ο διευθυντής προϊόντος Gebbia, και ο διευθυντής στρατηγικής Blecharczyk ηγούνται της Airbnb εν μέσω μιας αρκετά συναρπαστικής χρονιάς. Η εταιρεία «τα βρήκε» με το Σαν Φραντσίσκο, λάνσαρε μια νέα πλατφόρμα για «εμπειρίες», έγινε κερδοφόρα, και είδε την αξία της να αποτιμάται στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

JOHN ZIMMER, 33 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ LOGAN GREEN, 33 ΕΤΩΝ
Συνιδρυτές, Lyft

Το επιχειρηματικό δίδυμο δεν είχε μια χρονιά γεμάτη εντάσεις, όπως ο Travis Kalanick ας πούμε, αλλά αυτό είναι μάλλον θετικό. Ενώ η Uber, ο πολύ μεγαλύτερος ανταγωνιστής τους, παλεύει χωρίς ηγέτη, η Lyft έχει πατήσει τέρμα το γκάζι. Τον Ιούλιο, το δίδυμο ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός νέου τμήματος αυτόνομης οδήγησης στη Lyft και παρουσίασε ένα σύστημα που κάποια μέρα ίσως επιτρέψει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναπτύξουν αυτόνομα οχήματα δίχως οδηγό ταχύτερα. Και συγκέντρωσε και 600 εκατομμύρια δολάρια σ’ έναν γύρο χρηματοδότησης με αποτίμηση 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια.



BRIAN ARMSTRONG, 34 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, Coinbase

Ο Armstrong είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, που έγινε ο πρώτος «μονόκερος» του κλάδου του blockchain αφότου συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης. Η συνολική αποτίμηση της αξίας της εταιρείας ανέρχεται στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Armstrong ουσιαστικά σύστησε το κρυπτο-νόμισμα σε πολύ κόσμο στην Αμερική και αλλού.


VITALIK BUTERIN, 23 ΕΤΩΝ
Δημιουργός, Ethereum

Ο Vitalik Buterin είναι η ιδιοφυία που κρύβεται πίσω από το Ethereum, το δεύτερο μεγαλύτερο σε αξία δίκτυο κρυπτο-νομίσματος στον κόσμο μετά από το Bitcoin. Ο ψηλόλιγνος developer λογισμικού είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και το πρότζεκτ του έχει πλέον εκτοξευθεί με την αξία του να αποτιμάται στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι, όταν ο Buterin βρέθηκε για πρώτη φορά στη λίστα, η αξία του δικτύου ήταν «μόλις» 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

 

DANIEL EK, 34 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, Spotify

Το 2014, ο Ek έμοιαζε τελειωμένος, καθώς η Taylor Swift ανακοίνωνε την απόσυρση της μουσικής της από την υπηρεσία streaming λόγω διαφωνιών για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Φέτος, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά: η Swift είναι πίσω στη Spotify, η πλατφόρμα έχει πάνω από 50 εκατομμύρια χρήστες επί πληρωμή, και η εταιρεία ετοιμάζεται για την αρχική δημόσια προσφορά της.


BEN SILBERMANN, 35 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, Pinterest

Ο Silbermann μπορεί να φαίνεται μαλακός και ήρεμος, αλλά πίσω απ’ αυτή την πραότητα κρύβεται μία από τις πιο ‘hot’ νεοφυείς επιχειρήσεις κοινωνικών μέσων. Το Pinterest, που ιδρύθηκε το 2010, φιλοξενεί πλέον τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο Internet, από αυτοκίνητα μέχρι αρχιτεκτονική και τατουάζ. Ταυτόχρονα είναι ένα χρυσωρυχείο δεδομένων για διαφημιστές και πωλητές.

DREW HOUSTON, 34 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, Dropbox

Όταν ίδρυσε τη Dropbox το 2007, ο Houston ήταν μόλις 24 ετών. Η εταιρεία κατέστησε πανεύκολη την αποθήκευση αρχείων, φωτογραφιών και πολλών άλλων στο cloud. Η Dropbox λέει ότι διαθέτει πάνω από μισό δισεκατομμύριο χρήστες της αποθήκευσης στο cloud και άλλων εργαλείων συνεργασίας. Είναι σίγουρο ότι ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί, αλλά οι θαυμαστές της εταιρείας λένε ότι η εύκολη διεπαφή της είναι ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

EVAN SPIEGEL, 27 ΕΤΩΝ, ΚΑΙ BOBBY MURPHY, 29 ΕΤΩΝ
Διευθύνων σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής, Snap

Η Snap είναι η εταιρεία που οι γίγαντες του διαδικτύου θα ήθελαν να εξαγοράσουν – ή να εκμηδενίσουν. Η εταιρεία πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή φωτογραφιών Snapchat εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Μάριο. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς το Facebook και η Google πάνω στην ανάπτυξη παρεμφερών προϊόντων.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

Δειτε Επισης

Έρευνα: Οι 10 κορυφαίες «δεξαμενές» ταλέντων παγκοσμίως-Γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι μία από αυτές
Χρυσός: Διατηρεί τα κέρδη του μετά την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Ράλι στα «ασφαλή» assets, αναταράξεις σε μετοχές και ομόλογα μετά την επίθεση του Ιράν
S&P: Υποβάθμισε το αξιόχρεο του Ισραήλ εξαιτίας των «ρίσκων για την ασφάλεια»
Τριγμοί στις αγορές με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή-Αρνητικές πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος