Powered by

The Breakfast Lovers

Οι σπουδές τους στο εξωτερικό έφεραν τη μαγειρική στη ζωή τους, με πειραματισμούς για αρκετές ώρες στην κουζίνα για καινούργιες συνταγές και πιάτα, που θέλησαν αργότερα να μοιραστούν με όλο τον κόσμο. Δήμητρα και Σταύρη, The Breakfast Lovers. Μέσω του blog τους και των events που διοργανώνουν μας κερνάνε, τι άλλο; Πρωινό! 
 
Το υγιεινό πρόγευμα ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς τους. Για να μοιραστούν τις ιδέες τους με τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το blog, The breakfast lovers, και έτσι οι δύο φίλες, Σταύρη και Δήμητρα, έκαναν μαζί το πρώτο τους επαγγελματικό βήμα. Σημαντικό ρόλο στη συνεργασία τους έπαιξαν και οι σπουδές της κάθε μιας. Από τη μία η Σταύρη έχει σπουδάσει διατροφολογία, με μεταπτυχιακό στην κλινική διατροφή και τη διαχείριση του διαβήτη, ενώ η Δήμητρα ακολούθησε business economics με μεταπτυχιακό στο financial services management. Έτσι το κομμάτι της διατροφικής ενημέρωσης καλύπτεται από τη Σταύρη, ενώ το διαχειριστικό και το δημιουργικό από τη Δήμητρα. 

Το να συνεργάζονται δύο φίλες είναι ταυτόχρονα εύκολο αλλά και δύσκολο, σύμφωνα με τις ίδιες: «Από τη μία είναι πολύ ωραίο και πιο ευχάριστο να εργάζεσαι και να δημιουργείς με άτομα που έχεις επικοινωνία, πέρα από το επαγγελματικό κομμάτι. Από την άλλη, όμως, είναι δύσκολο να διατηρούνται οι ισορροπίες, όταν τύχει να προκύψουν διαφορές». 

Μετά το blog αποφάσισαν να κάνουν ένα ακόμη βήμα. Να συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις, προσφέροντας πρωινό: «Τα events στα οποία λάβαμε μέρος προέκυψαν μετά από μια άψογη συνεργασία με άλλες ομάδες, όπως αυτή του Old Market Street με το pop-up brunch και του Form Active wear με το ΗΙIΤ me in Style. Αν και ο κύριος μας στόχος ήταν και παραμένει η προβολή των ιδεών μας, μέσα από τις διαφορετικές ενότητες του blog, αλλά και η ανάπτυξη του αναγνωστικού μας κοινού, επεκταθήκαμε στην πορεία μέσα από την ετοιμασία υγιεινών προγευμάτων και σνακ, για τις ανάγκες διαφόρων μικρών εκδηλώσεων, ανάλογα με τις απαιτήσεις και το concept τους». 

Ταυτόχρονα, στα πλάνα τους είναι να συνεργαστούν με μέρη που προσφέρουν πρόγευμα ή brunch, δίδοντας ιδέες ανανέωσης των μενού. Στο μέλλον, μάλιστα, εύχονται να αποκτήσουν το δικό τους breakfast, στο οποίο θα σερβίρουν όλα όσα προτείνουν στο blog. Τι περιλαμβάνει, τελικά, ένα σωστό πρόγευμα; «Ένα πλήρες πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει δημητριακά ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη και φρούτα ή λαχανικά», τονίζουν. Αγαπημένη συνταγή της Δήμητρας είναι τα τηγανητά αυγά στο ψωμί με πέστο λαχανίδας και της Σταύρης το porridge με φρούτα, κακάο και maple syrup. Δεν μπορούν, επίσης, να πουν όχι η Δήμητρα στο french toast με φρέσκα φρούτα και η Σταύρη στο κρουασάν βουτύρου με γέμιση. 
 

Δειτε Επισης

Εταιρικές εκδηλώσεις στο Salt & Fire-Μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία
Philippe Bone: Μεγαλόπνοα σχέδια για την Accor στην Κύπρο-Σχεδιάζει τουλάχιστον 40 ξενοδοχεία με δέκα έργα ήδη σε εξέλιξη
Ολοταχώς για μεγάλο ρεκόρ ο τουρισμός... Πάνε για να σπάσουν το φράγμα των τεσσάρων εκατομμυρίων οι αφίξεις
Στα καλύτερά του με άνοδο σε αφίξεις και έσοδα ο τουρισμός...Αύξηση της συνεισφοράς του τομέα στο ΑΕΠ
Νέες προσθήκες στο Trilogy Plaza
Ισπανία: «Καμπάνα» 179 εκατ. σε πέντε αεροπορικές για καταχρηστικές χρεώσεις
Γιατί ο ΠΑΣΥΞΕ απέρριψε την μεσολαβητική πρόταση και το μήνυμα Παναγιώτου για τη συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία
Ολοκαίνουργια άφιξη από όμιλο PHC...Πόλος έλξης και game changer το νέο Caffè Nero στην Πλατεία Ελευθερίας
H στρατηγική συνεργασία της Emirates με τη flydubai...Οι επτά τρόποι με τους οποίους επωφελούνται οι επιβάτες
Ανατροπή με την συλλογική σύμβαση στη ξενοδοχειακή βιομηχανία-«Όχι» ΠΑΣΥΞΕ στην πρόταση Παναγιώτου