Powered by

Ξεπέρασε τα 4.500 δολάρια το Bitcoin

Το Bitcoin έφτασε τα 4.500 δολάρια για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το κρυπτο-νόμισμα έχει τετραπλασιάσει σε αξία από τον Δεκέμβριο και οι ειδικοί αρχίζουν να νιώθουν νευρικοί.

Μετά από άνοδο 1.000 δολαρίων τις τελευταίες εννέα μέρες, η συνολική του κεφαλαιοποίηση έφθασε τα 73,6 δισ. δολάρια.  Πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για «φούσκα», ενώ άλλοι πιστεύουν ότι ο «βασιλιάς των ψηφιακών νομισμάτων» ήρθε για να μείνει και απλά κάποια στιγμή θα διορθώσει.

Σύμφωνα με τη Goldman Sachs το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4.827 δολάρια.

Αν θεωρείται πως η άνοδος του ψηφιακού νομίσματος το τελευταίο διάστημα είναι ιλιγγιώδης έχετε δίκιο, αλλά είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή αν σκεφθεί κάποιος πως η τιμή του bitcoin ήταν 1.993 δολάρια στις 15 Ιουλίου.

Κοινώς, η τιμή του έχει υπερδιπλασιασθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.

Αυτό προφανώς οφείλεται στη ζήτηση, αφού η προσφορά είναι ελεγχόμενη. Η αυξημένη ζήτηση και άνοδος της τιμής του bitcoin συνδέεται με το αυξανόμενο ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ανθρώπων διεθνώς που καταγράφεται στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για το bitcoin φαίνεται να αυξάνεται ευθέως ανάλογα με την τιμή του.

Ο Ari Paul, CIO της BlockTower Capital αποδίδει τη νέα άνοδο του bitcoin σε ράλι ανακούφισης μετά από ένα σχετικά μη επεισοδιακό διαχωρισμό του ψηφιακού νομίσματος, καθώς και στο νέο κύμα επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα το bitcoin έσπασε στα δύο. Μετά τη διχοτόμηση του blockchain του bitcoin, εξαιτίας διαφωνιών για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της επεξεργασίας των συναλλαγών, γεννήθηκε το “bitcoin cash”.

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ