Powered by

Το 10 το καλό η Κύπρος

Ανά τον πλανήτη η κάθε χώρα εφαρμόζει έχει υιοθετήσει τους δικούς της όρους και κανόνες για την παραχώρηση ιθαγένειας και άδεια παραμονής στο έδαφος με αντάλλαγμα επενδύσεις σε τοπικές επιχειρήσεις και ακίνητα. 

Σύμφωνα με το Business Insider με την έναρξη της διαδικασίας εξόδου του Λονδίνου από την ΕΕ, θεωρείται πλέον πιο ελκυστικό για τους πλούσιους Βρετανούς να αναζητήσουν μέσω άλλης ευρωπαϊκής χώρας πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά και την ελεύθερη διακίνηση και να εργάζονται σε όλο το εμπορικό μπλοκ των 28 χωρών.

Επικαλούμενο μελέτη της εταιρείας συμβούλων Henley και Partners η οποία ανέλυσε τα προγράμματα που προσφέρονται από διαφορετικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σε ό,τι αφορά την παραχώρηση ιθαγένειας, κατατάσσει τις χώρες στη βάση ποιότητας, φήμης και αξίας μεταξύ άλλων μετρήσεων.

Πιο κάτω οι χώρες της ΕΕ με εύκολη και φθηνή πρόσβαση στην παραχώρηση ιθαγένειας και άδειας παραμονής.

12. Βουλγαρία:  Μια κατάθεση ύψους περίπου 500.000 ευρώ σε χαρτοφυλάκιο κρατικών ομολόγων της Βουλγαρίας για διάρκεια πέντε χρόνων είναι αρκετή για πρόσβαση στο πρόγραμμα παραμονής στη χώρα.

11. Ελλάδα: Αφού τους χορηγηθεί η λεγόμενη θεώρηση "D", οι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ελληνική ιθαγένεια μετά την αγορά ακινήτων συνολικής αξίας 250.000 ευρώ.

10. Κύπρος: Το νησί της Μεσογείου προσφέρει χαμηλό εταιρικό φόρο 12,5% για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Κύπρο, καθώς και με την επένδυση σε ακίνητο αξίας άνω των 300.000 ευρώ.
9. Μονακό - Οι κάτοικοι του Μονακό δεν υπόκεινται σε φόρο εισοδήματος, φόρο κεφαλαιουχικών κερδών ή φόρο περιουσίας και είναι σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση σε όλες τις χώρες του χώρου Σένγκεν.

8. Jersey: Το νησί Jersey είναι ελκυστικό για το χαμηλό φορολογικό καθεστώς και το ήπιο κλίμα. Η ελάχιστη επένδυση για κατοικία κοστίζει £ 125.000 και προσφέρεται μόνο σε όσους κερδίζουν περισσότερα από £ 625.000 ετησίως.

7. Ηνωμένο Βασίλειο : Μπορεί να μην είναι φτηνό, αλλά είναι ελκυστικός προορισμός για πλούσιες οικογένειες που αναζητούν καλή ιδιωτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα προβλέπει επενδύσεις από £ 2 εκατ., £ 5 εκατ. και £ 10 εκατ.

6. Λετονία: Για την απόκτηση προσωρινής άδεια διαμονής στη Λετονία, απαιτείται αγορά ακίνητης περιουσίας αξίας 250.000 ευρώ και την καταβολή κρατικού τέλους 5%.

5. Ισπανία: - Η άδεια διαμονής μπορεί να αποκτηθεί με την αγορά κατοικίας αξίας 500.000 ευρώ ή επενδύοντας 2 εκατ. ευρώ σε ισπανικό δημόσιο χρέος.

4. Μάλτα: Εφαρμόζει χαμηλό συντελεστή φόρου 15% για μόνιμους κατοίκους και η άδεια διαμονής παραχωρείται με την αγορά ακινήτου αξίας 275.000 ευρώ.

3. Πορτογαλία: Για την εξασφάλιση της ιθαγένειας ο επενδυτής θα πρέπει να δημιουργήσει 10 θέσεις εργασίας με μια επιχείρηση, να μεταφέρει ένα εκατ. σε πορτογαλική τράπεζα ή να αγοράσει σπίτι για € 500.000.

2. Βέλγιο: Η διαδικασία παραχώρησης της ιθαγένειας γίνεται μέσα σε δύο μήνες και η μοναδική απαίτηση είναι η απασχόληση στη χώρα, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε επένδυση.

1. Η Αυστρία - Προσφέρει 10 διαφορετικούς τύπους άδειας διαμονής που δεν απαιτούν επένδυση και οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ταξίδια χωρίς θεώρηση διαβατηρίου στη ζώνη του Σένγκεν.
 

Δειτε Επισης

Μείωση ΓΔ τιμών ενδιάμεσης ανάλωσης και επενδύσεων στη γεωργία-Αυξήθηκαν οι τιμές
Ετήσια αύξηση 4,1% για τη βιομηχανική παραγωγή το ενιάμηνο
Εισαγωγή νέων γραμματίων δημοσίου αξίας €25 εκατομμυρίων στο ΧΑΚ
Μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα και Ιορδανία στον τομέα των επενδύσεων-Ενισχύονται οι εμπορικοί δεσμοί
Οριακές απώλειες στο ΧΑΚ
Ακόμη ένα κρίσιμο βήμα για την κατάργηση της βίζας για ΗΠΑ-Το βασικό προαπαιτούμενο που έχει ολοκληρωθεί
Επιδείνωση οικονομικού κλίματος, όμως συνεχίζουν οι ευνοϊκές συνθήκες για την κυπριακή οικονομία
Ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη: Παίρνει σάρκα και οστά ο ψηφιακός πολίτης-Οι δυνατότητες που θα παρέχει από 5 Δεκεμβρίου
Επιβεβαίωση οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, αλλά ανάγκη για επαγρύπνηση
Ευρωβουλή: Ικανοποίηση αλλά και ενστάσεις για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για 2025